Aparat oftalmologic minimum invaziv, la Timișoara

89

Un aparat oftalmologic minimum invaziv a ajuns la Timișoara. Spitalul Municipal din oraș a cumpărat echipamentul cu bani din programul de minimis oferit de Consiliul Județean Timiș.

Potrivit autorităților județene, astfel de aparate mai sunt doar în Cluj Napoca și București. ”Timișoara devine al treilea oraș din România, după București și Cluj-Napoca, unde intră, în serviciul public de sănătate, un angiotomograf în coerență optică (OCT Spectralis). Este un aparat de ultimă generație, cumpărat prin programului de minimis, inițiat, în premieră, de Consiliul Județean Timiș”, a transmis CJ Timiș.

Grație acestui angiotomograf se îmbunătățește semnificativ calitatea actului medical, iar pacienții cu probleme oftalmologice, care se adresează Spitalului Municipal din Timișoara, beneficiază de investigații amănunțite și minim invazive asupra globului ocular.

”Schema de minimis este un proiect foarte important pentru mine, pe care l-am inițiat în 2019 și, pentru că a fost un succes, am continuat și în 2020, să vindecăm sistemul de sănătate și să facem bine în unitățile sanitare din Timiș, care pot primi, fiecare, 100.000 de euro”, a declarat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

În total, aproape 3 milioane de lei sunt prevăzute în bugetul Consiliului Județean Timiș pentru achiziţia de aparatură medicală, în spitalele din orașe și municipii.

LĂSAȚI UN MESAJ