Existenţa trollilor, confirmată de… tribunal!

161

Aşa-numiţii „trolli” lucrează la negru, fără nicio formă de contract, iar banii îi primesc cash. Sunt sute, mii, nimeni nu ştie exact. O armată de postaci din Rusia foloseste internetul şi retelele de socializare pentru a promova politica lui Vladimir Putin. Comentariile lor agresive şi tendenţioase pot influenţa chiar şi anumite procese politice din alte state, cel mai răsunător exemplu fiind alegerile din SUA.

Un tribunal din Sankt Petersburg a recunoscut existenţa „fabricilor de trolli” şi că angajaţii sunt plătiţi pentru a scrie comentarii.

Sub denumirea de agenţii care studiază internetul, „fabricile de trolli” sau postaci desfăşoară o activitate intensă. De fapt, sunt angajaţi care scriu la comandă. Totul e să ai acces la internet.

Principalul este să scrii laudativ despre conducerea actuală a Rusiei şi să postezi comentarii furioase la adresa Occidentului.

Postacii care lucrează în încăperi special amenajate sunt monitorizaţi permanent cu ajutorul camerelor de supraveghere. Nu au voie să spună nimănui cu ce se ocupă. Îşi schimbă ID-urile în fiecare zi şi administrează conturi fictive pe reţele de socializare. Primesc cam 600 de euro – un venit destul de bun în vremuri de criză.

Guvernul rus neagă că ar avea vreo legătură cu armatele de postaci şi că ar fi în spatele operaţiunilor online, dar un grup anti-propagandă din Sankt Peterburg, caută să îi deconspire pe „trolli” şi să îi facă să iasă la lumină.

internet-troll-5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.