Exemplu de urmat într-un oraș din vest! Teren sufocat de gunoaie, transformat într-un parc sportiv cu acces LIBER

148

Viceprimarul municipiului Oradea Florin Birta a susținut o conferință de presă în teren cu ocazia finalizării lucrărilor la Parcul Salca III, un parc sportiv care se va deschide pentru public luni, 3 septembrie, accesul fiind liber.

În cadrul obiectivului de investiții „Amenajare Parc Sportiv Salca III”, a fost amenajată o suprafață de aproximativ 13.000 mp situată între str. Meiului și Centrul de Afaceri Trade Center.

”Aici a fost înainte un loc viran, un loc în care unii dintre cetățeni își depozitau deșeurile. Acum, în urma acestei investiții de aproape 1 milion de euro cu TVA inclus, locul s-a transformat într-un parc sportiv, un parc care va sta la dispoziția locuitorilor ca o zonă de recreere, de relaxare, ca o zonă dedicată sportului, respectiv baschetului, tenisului sau fotbalului. Astfel, parcul are trei terenuri de tenis, două terenuri de baschet, un teren de minifotbal și în plus trei mese destinate tenisului de masă. Baza sportivă va fi administrată de Primăria Oradea, accesul fiind liber. De întreținerea parcului se va ocupa RER Ecologic Service – operator de servicii selectat prin licitație publică. Urmează ca de luni să fie montate și camerele video și sperăm să nu avem nici un fel de incidente neplăcute, distrugeri”, a spus viceprimarul Florin Birta în deschiderea conferinței de presă.

Prin lucrările efectuate s-a urmărit realizarea unui parc destinat atât loisirului cât și activităților sportive, suprafața fiind plantată cu arbori și arbuști preponderent foioase, care să ofere protecție sonoră, acustică și împotriva radiațiilor solare.  Accesul în parc se va face dinspre strada Meiului și strada Lotus, fiind realizate parcări adiacente fiecărei străzi.

Aleile pietonale sunt concepute unitar cu cele din Parcul Salca I și Parcul Salca II. Parcul are 3 fântâni cu apă potabilă racordate la rețeaua stradală urbană, 2 toalete ecologice situate pe o platformă de beton și protejată vizual față de stradă cu un panou din lemn, bănci, coșuri de gunoi, 4 panouri de informare.

Citeste mai mult și vezi galeria de imagini pe infooradea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ