Evoluția pandemiei în Caraș-Severin și avertizarea specialiștilor

46

Un număr însemnat de persoane au trecut, în această perioadă, în Caraș-Severin, prin măsuri de limitare a incidenței noului coronavirus. Este vorba mai ales de cei care au sosit în țară în ultimele luni, intrând fie în autoizolare, fie în carantină instituționalizată, măsuri menite a ține sub control pandemia Covid-19.

Au ieșit din izolare până acum 6281 de persoane dar se mai află în acest moment încă 3473 de persoane, în general sosite în perioada în care toate călătoriile internaționale au presupus măsura autoizolării. Măsura este încă în vigoare pentru toți cei care sosesc dintr-o călătorie internațională și pentru familiile lor.

”Reamintim, în acest context, că dacă cineva dorește să-și protejeze familia de autoizolare la sosirea în țară, poate alege alt domiciliu sau poate opta pentru carantină instituționalizată. Cei care părăsesc izolarea sunt amendați contravențional și duși în carantină, pe cheltuiala lor. Așadar, avem de-a face cu un număr foarte mare de persoane care trebuie ținute în evidență de DSP, Instituția Prefectului, structurile MAI angrenate iar aceste cifre sunt într-o continuă dinamică. În ultima perioadă au și ieșit 1088 de persoane din carantină. Au rămas acum puține asemenea persoane, în Caraș-Severin, respectiv, 10”, a transmis DSP Caraș-Severin.

Sunt acum doar două persoane depistate pozitiv, internate acum în cele două spitale mari din Caraș-Severin – Reșița și Caransebeș. În urma mai multor teste pozitive, încă se așteaptă cele negative pentru acești pacienți, pentru a putea fi externați. Au fost șase decese în Caraș-Severin și unul, de asemenea al unei cărășence, în Timiș. Au fost vindecate 91 de persoane. Iar cazurile pozitive rămân, de la începutul crizei, 112.

”Important, considerăm, este acest platou de 12 zile de când nu s-a mai înregistrat niciun caz nou, ceea ce, conform unor analize de la nivel național, județul nostru și județul Satu-Mare se află la fazele de platou cele mai lungi. Apreciem, de asemenea, activitatea medico-sanitară în Caraș-Severin, în special a spitalelor, care, sub îndrumarea și controlul strict al DSP, au știut să-și asigure circuitele specifice, să separe activitățile medicale de cele care implicau Covid-19, să-și ia măsurile de protecție și să limiteze la maximum numărul de îmbolnăviri și de decese”, mai spun specialiștii.

Numărul de testări efectuate a depășit 1600, în județ. Ppandemia de coronavirus rămâne îngrijorătoare, atât timp cât există cazuri noi și noi decese, mai susțin medicii de la DSP. Acești ssun însă că suntem pe un trend descendent, care dă speranțe pe mai departe. Nu însă, fără a respecta măsurile impuse de autorități, care nu înseamnă coerciție, ci îndemnul la responsabilitate personală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.