Euroregiunea DKMT la ceas aniversar, cu un buget de lucru mai mic decât al multor comune din Banat

222

În Ungaria, la Morahalom, a avut loc, în cursul zilei, Adunarea Generală a Cooperării Dunăre-Criș-Mureș-Tisa. Evenimentul a reunit autorităţi judeţene şi provinciale din cele trei ţări membre ale DKMT.

Pe ordinea de zi a întâlnirii s-au aflat mai multe puncte printre care situația actuală a programelor de cooperare transfrontalieră Interreg IPA Ungaria – Serbia, Interreg 5A România – Ungaria, Interreg IPA România – Serbia. În cadrul aceleiași întâlnirii, reprezentanții administrațiilor din cele trei state au discutat și despre Programul transnațional Dunărea și au stabilit bugetul secretariatului Euroregiunii DKMT pentru perioada 1 aprilie 2017 – 31 martie 2018, în cuantum de 23.446 de euro.

La întâlnirea de la Morahalom, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, Kakas Bela, președintele Județului Csongrad, Rideg Laszlo, președintele Județului Bacs-Kiskun, Igor Mirovic, președintele Provinciei Autonome Voivodina, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, și Ionuț Popovici, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, au pus bazele noilor cooperări pentru perioada 2017-2018 și au discutat despre proiectele ce urmează a fi implementate în Euroregiunea DKMT.

FOTO-CALIN-DOBRA-1

“Proiectele transfrontaliere sunt foarte importante pentru noi, iar în cadrul acestor întâlniri ne informăm cu exactitate despre stadiul implementării acestora. Noi avem în vedere o serie de proiecte importante cu vecinii din Serbia și Ungaria, există deja discuții avansate despre o maternitate nouă în Timișoara. Cred că trebuie tratate cu multă responsabilitate inițiativele DKMT”, a spus președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, a declarat, pentru Radio Reșița că „s-a discutat despre starea actuală a programului de cooperare transfrontalieră România-Ungaria, România-Serbia şi despre Programul transnaţional Dunărea. Noi, cei din Caraş-Severin ne-am propus ca în viitor să creştem gradul de eficienţă în materie de absorbţie a fondurilor europene”.

În toamna acestui an, DKMT va împlini 20 de ani. În acest sens, ședința festivă este programată în 21 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ