Europa, venim! Politehnica – Polva 25-21

104

Politehnica Timișoara își continuă drumul în Europa după ce a trecut de turul I preliminar al Cupei EHF. Alb-violeții și-au câștigat biletele pentru faza secundă a calificărilor după dubla victorie cu cea mai bună echipă estoniană, 26-22 și 25-21.

Studenții au revenit cu avânt în cupele europene după așteptarea de 9 ani. Poli a câștigat clar dubla manșă contra campioanei Estoniei, Polva Serviti, și merge în turul secund al preliminariilor Cupei EHF. Alb-violeții câștigaseră meciul tur la patru goluri și aveau un avantaj important înaintea returului din Estonia. După 60 de minute ce au evidențiat din nou care este echipa mai bună, Poli și-a adjudecat și returul cu aceeași diferență de patru goluri.

Lazarov a deschis în minutul 2 tabela la Serviti pentru Poli și de aici încolo oaspeții s-au aflat permanent la conducere la fel în confruntarea de la Timișoara. Elevii lui Pero Milosevic și-au construit încet ecartul iar în minutul 18 aveau deja plus 4. De altfel aceasta a fost diferența înregistrată cel mai frecvent la Serviti.

La pauză era 14-10 pentru Poli, iar în partea a doua filmul meciului a fost indentic. Cu două excepții: prima în care Poli a avut cinci lungimi (18-13 în minutul 40) și a doua în care Pova a venit la două goluri (20-18 în minutul 50). Finalul a fost destul de liniștit pentru că diferența de scor a revenit la 4 goluri din minutul 56.

Golurile lui Poli au fost marcate de Lasica 8 goluri, Lazarov 7 goluri, Fenici 3 goluri, Marjanovic 3 goluri, Milosevic 1 gol, Ştefan 1 gol, Pejovic 1 gol, Simovic 1 gol.

Pentru studenți urmează peste o lună disputa din turul doi preliminar contra ocupantei locului 5 din Norvegia, OIF Arendal. Turul are loc în 8-9 octombrie în Norvegia, returul e programat o săptămână mai târziu la Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ