Este oficial! În mai puțin de doi ani se schimbă regulile de intrare în Marea Britanie!

293

Românii şi cetăţenii din Uniunea Europeană (UE) vor avea nevoie de paşaport pentru a putea intră în Marea Britanie după Brexit, adică după luna martie 2019. Guvernul condus de Theresa May a anunţat, luni, încheierea liberei circulaţii pentru europeni, odată cu ieşirea Regatului Unit din blocul comunitar, informează Reuters, citată de ronews.co.uk.

Un purtător de cuvânt al premierului Theresa May a anunţat, luni, că liberă circulaţie a persoanelor între ţările Uniunii Europene şi Marea Britanie se va încheia în martie 2019, imediat cu încheierea procedurii de Brexit. „Libera circulaţie se va încheia în martie 2019”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Londra.

Oficialul din Downing Street nr. 10 a adăugat că miniştrii guvernului britanic au lansat deja mai multe propuneri cu privire la drepturile cetăţenilor europeni în perioada post-Brexit.

„Alte elemente ale sistemului de imigraţie post-Brexit vor fi prezentate la termen, ar fi greşit să speculăm cum ar arată acest sistem sau să sugerăm că liberă circulaţie va continuă să arate că în prezent”.

De precizat că miniştrii din guvernul Theresey May s-au contrazis public, săptămâna trecută, cu privire la sistemul imigraţiei post-Brexit. Ministrul Imigraţiei a precizat că libera circulaţie a cetăţenilor europeni se va încheia în martie 2019, atunci când Marea Britanie va abandona actualul sistem de imigraţie, imediat după finalizarea Brexit.

Apoi, Philip Hammond a dat asigurări contradictorii săptămâna trecută, atunci când a susţinut că nu ar trebui să existe o schimbare a regulilor imigraţiei atunci când Marea Britanie iese din Uniunea Europeană.

Europenii care au completat formularul de 85 de pagini pentru a-şi asigura rezidenţă în Marea Britanie după Brexit vor trebui să îl completeze din nou

Românii şi cetăţenii UE care vor să rămână în Anglia după Brexit vor avea nevoie de o carte de identitate pentru „statut de stabilit”.

Sursa:ronews.co.uk

LĂSAȚI UN MESAJ