„esență de vin e femeia” – strigăt al bucuriei de a trăi

146

În această după-amiază, Galeria de Artă „Pro Armia” din Timişoara a fost gazda lansării celui de-al 17 volum de poezii al scriitorului şi jurnalistului Stejărel Ionescu, „esenţă de vin e femeia”, publicat la Editura Inspirescu, din Satu Mare.

IMG_3198

A vorbit despre volum din partea editurii, Daniel Luca: „Majoritatea poemelor incluse în volum au rimă, dar autorul nu respectă cu stricteţe regulile clasicismului, preferând o anume libertate. Nu se poate bea vin dacă nu e în preajmă nicio femeie, aşa că nu există nici erotism dacă vinul lipseşte. (….) Vinul însoţeşte omul în toate etapele vieţii, de la naştere până la moarte, spre o altă viaţă. (…) Volumul de faţă este un strigăt al bucuriei de a trăi, de a savura intens fiecare moment, dincolo de durere şi suferinţă”.

Au mai vorbit despre poezia lui Stejărel Ionescu, criticul Alexandru Ruja şi poeta Rodica Pop. De asemenea, momentul a fost animat cu câteva cântece interpretate la chitară de Constantin Teo Emanoil, iar la sfârşit a fost stropit din belşug cu vin şi gustat îndeajuns de femei.

Întrebat ce părere are despre lansarea ce s-a derulat, autorul s-a arătat destul de mulţumit, spunând că: „o astfel de carte se scrie uşor, dar se savurează greu, paginile ei fiind impregnate în vin, fiindcă, dacă totuşi…esenţă de vin e femeia,…măcar să te îmbeţi de mirosul versurilor în timp ce vei citi cartea, nemaifiind nevoie decât să priveşti femeia, gândindu-te la un pahar de vin”.

LĂSAȚI UN MESAJ