En garde, Timișoara!

127

Caravana scrimei românești a oprit din nou în Timișoara pentru a le oferi timișorenilor câteva demonstrații. Pentru al doilea an consecutiv, acțiunea de popularizare gândită de FR de Scrimă a pornit din inima Banatului.

Pentru două ore centrul municipiului s-a transformat marți după-amiaza într-o planșă de scrimă. Motivul îl reprezintă acțiunea FlashMob România inițiată de federația de specialitate cu scopul de a populariza acest sport. Câțiva zeci de scrimeri conduși de fostul mare campion Mihai Covaliu le-au oferit timișorenilor câteva mostre de dueluri și confruntări demonstrative, precum și obișnuitele autografe și fotografii.

Până la urmă Covaliu le-a transmis timișorenilor mesajul de a veni spre sport, iar scrimă reprezintă una dintre alegerile cele mai indicate dacă ținem cont că această disciplină a adus singurul titlu olimpic la Rio. Evenimentul s-a vrut totodată și un preambul al turneului internațional de floretă pe care Timișoara îl va găzdui în 8 și 9 octombrie grație eforturilor depuse de CSU Poli Timișoara. De altfel gruparea bănățeană este unul dintre cele mai bune cluburi din țară.

”Vom fi din nou prezenți aici cu ocazia turneului internațional din 8 și 9 octombrie de floretă feminin. Timișoara e la înălțime în ceea ce privește sportul. Cu scrima e pe drumul cel bun, au fost mulți copii în centru. Dacă nu facem acești pași mici nu vom avea performeri pe viitor. Avem în plan un proiect în viitorul apropiat să reușim să introducem scrima în școli, măcar unde profesorii sunt familiarizați cu acest sport.

Ne-am bucurat foarte mult că scrima a reușit să aducă această medalie pentru România. A fost prima pentru noi la Rio. E o urmă de regret că a fost și singura medalie de aur, dar ne bucurăm că scrima, în continuare, este în vârful performanței de la noi din țară. Avem nevoie de răbdare, muncă, oameni care să ne ajute, având aceste ingrediente performanțele vor continua să apară”, a subliniat președintele FR de Scrimă, Mihai Covaliu.

Acțiunea FlashMob România va parcurge în următoarele zile mai multe orașe din țară. Foști și actuali sportivi de elită ai scrimei românești vor fi prezenți în câte un oraș pentru demonstrații.

LĂSAȚI UN MESAJ