Emoții și calcule înaintea decisivului Poli – UTA

358

ACS Poli vrea să pornească cu dreptul în barajul contra Aradului pentru menținerea în Liga I. ”Sunt două jocuri și dacă ești concentrat ai câștig de cauză”, spune antrenorul timișorenilor înaintea manșei tur de luni seara.

Două rivale din vestul țării luptă pentru ultima poziție a Ligii I. ACS Poli și UTA Bătrâna Doamnă își dispută în dublă manșă menținerea respectiv promovarea în liga de elită. Turul are loc luni seara pe Dan Păltinișanu, returul e programat joi la Șiria. ACS Poli știe rețeta succesului în această dublă manșă: ”E important să nu primim gol, de fapt așa e filozofia mea să nu primesc gol niciodată. Le-am cerut băieților o responsabilitate mai mare pentru că aceste meciuri se rezolvă cu o determinare mai mare. Să fie mai prudenți și mai pragmatici și atenție maximă mai ales în primul joc”, a declarat Ionuț Popa.

”Nu am prea văzut meciurile lui UTA, dar am auzit lucruri frumoase despre ei. Este un meci, de fapt o dublă importantă. Se întâlnesc două echipe cu tradiție. Câștig de cauză va avea echipa mai în formă, mai proaspătă și mai norocoasă. Din păcate se întâlnesc două echipe care și-ar avea locul permanent în Liga I. Una se chinuiește să promoveze, alta să se salveze. Nu știu cum alte echipe din alte zone reușesc să găsească rețeta pentru Liga I”, a completat tehnicianul din Pesac.

Popa a trecut peste supărările din timpul sezonului și l-a reprimit în lot pe brazilianul Pedro Henrique după episodul de la partida cu Pandurii Târgu Jiu: ”Sunt supărat pe jucător atunci când nu face ce spun eu, dar nu sunt ranchiunos, dovadă că Pedro face parte din nou din lot. Nu cred în poveștile că UTA nu ar vrea promovarea în Liga I din cauză că nu au stadion. Nici nu prea știu ce e acolo, nu am fost nici la meciurile lor de vreo 6-7 ani. Pentru mine nu e un meci special pentru mine. Eu sunt aici și îmi fac datoria pentru echipa asta”.

Jucătorii Timișoarei speră la un succes categoric în prima manșă, rezultat care simplifica mult soarte dublei. Mailat și-ar dori să marcheze din nou pentru Poli și să apropie echipa de menținerea în Liga I.

”Am vrea o victorie, eventual la cât mai multe goluri ca să fie mai ușor meciul de la ei. Presiunea este pe noi pentru că vrem neapărat să rămânem în Liga I. Avem o echipă matură și cu experiență și cred că vom face față presiunii, faptul că va fi și o galerie adversă ne va motiva”, a precizat Mailat.

Partida tur a barajului are loc luni seara, ora 20.30, pe arena Dan Păltinișanu. Returul e programat joi, ora 17,30, la Șiria.

LĂSAȚI UN MESAJ