Ultima strigare! Timișorenii, chemați în Parcul Botanic pentru a strânge semnături împotriva fântânii muzicale

173

Duminică, 11.06, intre orele 15 – 18, va avea loc ultima sesiune de semnături împotriva fântânii muzicale de 2 milioane de euro din Parcul Botanic. Este anunțul celor care au creat petiția ,,Nu vrem fântână muzicală în Parcul Botanic din Timișoara”.

Timișorenii care sunt în asentiment cu organizatorii petiției sunt așteptați, așadar, în Parcul Botanic, duminică, fie pentru a da semnături, fie pentru a le aduce pe cele strânse până acum.

,,Orice semnătură contează!”, au transmis inițiatorii petiției pe o rețea de socializare.

Primăria Timişoara a început realizarea documentației necesare construirii unei fântâni ornamentale muzicale în Parcul Botanic. Investiția se ridică la 2 milioane de euro (din bugetul local), construcţia având o dimensiune de aproximativ 1800mp.

Iată care sunt argumentele inițiatorilor petiției, care sunt împotriva acestei investiții:

– Timişoara nu respectă nici în acest moment numărul de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor impus prin lege
– Lucrările presupun spargerea şi distrugerea parcului pe zone mai extinse deoarece va fi necesară racordarea la utilităţi, dar şi amplasarea unui bazin parţial îngropat de 30×60 m
– Necesitatea depozitării materialelor de construcţii pe sit, va duce la distrugerea ireversibilă a vegetaţiei
– Fântânile arteziene au o durată de funcţionare limitată la sezonul cald, în restul anului find secate.

În încercarea de a opri acest proiect, va fi depusă la Primaria Timișoara o petiție în format fizic (cea online neavând valoare legală), prin care se manifestă nemulțumirea legată de proiectul propus în Parcul Botanic.

Petiția online poate fi accesata aici

 

LĂSAȚI UN MESAJ