Embargo Fest/Hub se finalizează cu plantare de copaci dar la anul continuă

184

Asociația Culturală Embargo a încheiat ultima serie Embargo Hub, de la Dudestii-Vechi, 16-17 august, o continuare a proiectului Embargo Fest din 16-19 mai, 2019.

Evenimentele culturale marca Embargo, au avut loc în comuna cu cea mai mare comunitate de bulgari din România. În cadrul Embargo Hub au prestat atât artiști locali cât și din județul Timiș iar numărul participanților a fost de peste 600 de oameni in cele 4 zile din iulie și august.

În 2019, peste 60 de artiști din România, Serbia, Bulgaria și Ungaria au performat pe scenele de la Dudești iar peste 8500 de spectatori a avut parte de concerte, party-uri, spectacole de teatru, proiecții de film, ateliere de pictură și activările sponsorilor.

La 2 ani de la apariție Embargo Fest este pe harta evenimetelor importante din vestul țării, un festival mare și accesibil tuturor, la doar 10 km de granița cu Serbia și 20 de km de cea cu Ungaria.

Anul acesta se termină cu o plantare la Green Stage și un party pe zi, în luna octombrie, urmat de un marș de protest până la parcul petrolier, acțiune la care sunt invitați toți cei care doresc un viitor mai verde și se opun poluării apei și a aerului.

„Vom continua lupta nostră culturală împotriva sondelor de exploatare de gaze și petrol care împânzesc încet dar sigur toată câmpia de vest a țării. Credem că viitorul acestei zone este agricultura bio și produsele tradiționale. Ne pare rău să vedem că în tot mai multe localități ca Dudeștii-Vechi încep să apară sonde, în condițile în care apa în zonă nu mai este potabilă!”cred orgam=nizatorii.

Ediția Embargo Fest 2020 va avea loc în luna iunie, în perioada 11-14, timp de patru zile, cu 5 scene și un buget de peste 100.000 euro.
„Este greu să realizezi evenimente culturale în județul Timiș, mai ales când ești la 75 de km de Timișoara și starea de normalitate este intârzierea bugetelor sau a promisiunilor deșarte dar credem în acest proiect și în viitorul lui. La final dorim să multumim partenerilor noștrii și mai ales celor peste 75 de voluntari din Dudești, Sânnicolau, Periam, Timișoara, Arad și Reșita, care ne-au ajutat să punem în mișcare evenimentele, celor peste 25 de co-organizatori care au coordonat proiectul. Primăria Comunei Dudeștii-Vechi și Consiliul Local, împreună cu Emiliana West Rom și Gunter Solar/Wood sunt partenerii, finanțatorii și producătorii acestui eveniement care este susținut și de Consiliul Județean Timiș iar Culto-Cort este un proiect finanțat de Asociația TM2021. De asemenea au fost alaturi de noi Aptiv și DM ” a declarat Răzvan Munteanu din partea Asociației Culturale Embargo.
Mai multe informaţii găsiţi pe www.embargofest.com ,
www.facebook.com/embargofest şi www.instagram.com/embargofest

LĂSAȚI UN MESAJ