19.5 C
Timișoara
duminică 24 septembrie 2023

Elevii intră în vacanța de vară. Anul școlar 2019-2020 începe mai devreme

EducațieElevii intră în vacanța de vară. Anul școlar 2019-2020 începe mai devreme

Elevii intră, vineri, în vacanța de vară, care se va încheia în 9 septembrie. Intrarea în vacanță a elevilor coincide și cu o minivacanță a părinților, cea pentru Rusalii. Ziua de luni, 17 aprilie, a doua zi de Rusalii, este legal nelucrătoare, astfel că weekendul 15-16 iunie se prelungește cu o zi liberă, luni, 17 iunie.

Elevii claselor a VIII-a au intrat deja în vacanță mai repede cu o săptămână, având de susținut, săptămâna viitoare, examenul de Evaluare Națională.

Elevii de clasa a VIII-a au terminat cursurile în 7 iunie, iar de marți, 18 iunie, au susținut probele examenului de Evaluare Națională. Primele rezultate vor fi afișate în 25 iunie, iar repartizarea în licee se va face în 12 iulie, conform calendarului pentru admitere.

Pentru absolvenții claselor a XII-a, emoțiile cele mari încep luni, 1 iulie, când au de susținut prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie, cea la Limba şi literatura română..

Vacanța de vară care începe vineri, 14 iunie 2019, se va încheia în 9 septembrie, când elevii se vor întoarce la școală.
sursa: digi24.ro

Citește și :