Elevii de la Şcoala 30 au bazin nou nouţ

3247

Elevii Şcolii Generale 30 din Timişoara au primit un cadou odată cu prima zi de campanie electorală.

Ascunşi sub haina de edili, oficialii Timişoarei au inaugurat bazinul de înot al unităţii de învăţământ, realizat din bani de la bugetul local.

„Bazinul, după ani de zile de folosinţă a ajuns într-o stare de degradare foarte avansată, dar nu numai bazinul ci tot ce e în jurul lui. Astfel a fost nevoie de o reparaţie capitală. Ne-am asumat-o. Ea a fost făcută după un proiect foarte bun şi execuţia pare de calitate”, spun reprezentanții primăriei Timişoara.

În prezent doar elevii claselor II – VIII urmează cursuri de înot şi asta din cauză că nu există suficienţi antrenori.

„Pentru copii este un lucru extraordinar. Ei pot face mişcare în fiecare zi, 1.000 de copii care fac opţionalul de înot. Avem 3 antrenori de înot pe care îi plătim din venituri proprii. Ne-ar fi de mare ajutor să mai primim încă doi, astfel încât toţi copiii, toţi cei 1.634 de copii, să poată să desfăşoare acest opţional”, a declarat Mihaela Şora, directorul Şcolii Generale 30.

În urma acestei investiţii, bazinul a fost dotat cu instalaţii sanitare, instalaţii electrice şi grupuri sanitare noi. Au fost reabilitate vestiarele, au fost montate noi plăci de faianţă şi gresie, s-au executat tencuieli şi zugrăveli interioare, s-a făcut placarea cu lemn tratat termic a peretelui interior şi a pervazelor, au fost montate scări şi balustrade de inox, uşi noi, s-a înălţat cuva bazinului. S-a tencuit şi zugrăvit, au fost montate două saune uscate şi două fântâni de băut apă, s-a realizat încălzirea în pardoseală, incluzând rigole perimetrale de recirculare a apei. Totul a costat 500.000 de lei.

Cei care doresc să închirieze culoare de înot o pot face după orele de şcoală, contra valorii de 80 de lei pe oră.

LĂSAȚI UN MESAJ