Elevii de clasa a XI-a și a XII-a din Timiș intră în focul examenelor: încep simulările la BAC

283

Emoții pentru mii de elevi de clasa a XI-a și a XII-a care învață în școlile din județul Timiș. Luni, 7 martie, se dă startul simulării examenului de Bacalaureat.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Timiș, sunt așteptați să simuleze „examenul maturității” aproape 6.000 de liceeni.

Ministerul Educației anunță că scopul simulărilor este familiarizarea elevilor cu rigorile examenului de Bacalaureat, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum şi optimizarea pregătirii elevilor.

Conform calendarului de desfăşurare a acestei simulări, luni, 7 martie, este prevăzută proba scrisă la Limba şi literatura română.

Marţi, 8 martie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă (pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale), iar miercuri, 9 martie, proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie).

Joi, 10 martie, exclusiv pentru elevii clasei a XII-a, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie. Notele obţinute de elevi nu se trec în catalog.

 

LĂSAȚI UN MESAJ