Elevă de la Liceul „J.L. Calderon”, admisă la o facultate de top în Franța

1689

Eleva Alina  Ciornei, din clasa a XII-a D secția bilingv franceză, științe sociale, a fost admisă la Facultatea de Știinte Politice (Sciences PO) din Dijon, Franța. Absolventa Liceului Teoretic „Jean-Louis Calderon” este o elevă excepțională, olimpică națională la limba franceză, deține nivelul C1 DALF și a susținut un interviu de selecție a candidaților, la București. Interviul s-a desfășurat exclusiv în limba franceză, în fața unei comisii de specialitate. Absolventa Liceului „J.L. Calderon” are rezultate remarcabile și în domeniul TIC, obținând în clasa a XI-a diploma ECDL- profil BAC, cu cel mai mare punctaj din acel an. A participat la toate proiectele importante ale secției bilingve a Liceului Teoretic J.L. Calderon.

Beneficiind de sprijinul Institutului Francez din Timișoara, a serviciilor culturale ale Ambasadei Franței, respectând standardele superioare de formare a competențelor tinerilor, Liceul Teoretic „J.L. Calderon” prin secția bilingvă francofonă asigură formarea tinerilor la nivelul exigențelor europene.

Mesajul scris de elevă despre facultatea din străinătate și despre experiența ei la interviul de la București:

„Sciences Po este una dintre cele mai renumite facultăți de Științe Politice din lume, în cadrul ei studiindu-se discipline precum economie, drept, politică, istorie și sociologie. Există mai multe campusuri: Paris, Le Havre, Menton, Nancy, Dijon, Poitiers și Reims. Eu am ales campusul din Dijon deoarece este destinat candidaților care provin din Europa Centrală și Orientală. Structura lor universitară cuprinde doi ani în campusul ales, unul în străinătate și alti doi de master la Paris. 

Pentru a deveni studentă a acestei facultăți au fost necesare două etape. Mai înâi, mi-am depus dosarul pe site-ul lor, dosar ce a cuprins un CV, o scrisoare de motivație, recomandări din partea profesorilor, precum și detalii referitoare la parcursul meu școlar. După aproximativ două luni de la depunerea dosarului am fost chemată la București pentru a susține un interviu de aproximativ 30 de minute, în cadrul căruia mi-au fost puse numeroase întrebări referitoare la evenimente de actualitate politică și la planurile mele de viitor. Interviul a decurs neașteptat de bine, iar munca depusă a dat roade: după trei săptămâni am fost declarată admisă. Știu că următorii ani vor fi dificili, însă sunt sigură că urmarea acestei facultăți îmi va aduce multe beneficii pe plan profesional și va constitui o experiență unică.“

LĂSAȚI UN MESAJ