De 22 de ani, studenții basarabeni fac practică la Reșița

157

Tinerii basarabeni au venit în Caraș-Severin pentru a-și dezvolta competențe și abilități practice la societăți din județ. Cei 14 studenți de la Facultatea de Energetică şi Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice a Moldovei vor efectua până pe 31 iulie practică de specialitate, continuând în acest fel schimbul de experiență care se desfășoară de 22 de ani între studenții reșițeni și colegii lor din Chișinău.

”Din anul 1996, Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa are o colaborare cu Universitatea Tehnică din Republica Moldova, fapt pentru care, în fiecare an, la Reşiţa vin studenţi pentru a desfăşura activităţi practice. Există acest schimb de experienţă, de 22 de ani, cu colegii noştri de dincolo de Prut pe care ne dorim să îl continuăm şi, de ce nu, să îl dezvoltăm. Studenţii basarabeni vor efectua practica la diferite societăţi, precum Electroechipament SRL Bocşa, Electro Consult Caraş SRL Reşiţa, S.C. Electro Euro-Star, Electroechipament Industrial şi Plastomet S.A. din Reşiţa”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, conf. univ. dr. Andrade Bichescu, rector al Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa.

Studenții din  Republica Moldova efectuează mobilități academice de scurtă durată la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița ca urmare a unui parteneriat între Ministerul Educației din România și cel din Republica Moldova.

Studenții vor face practică de specialitate și vor vizita diferite societăți din Reșița, Caransebeș și chiar Timișoara pentru a vedea diverse instalații de automatizare care să-i ajute să studieze procese tehnologice la un nivel amplu.

Cea mai mare așteptare, dar și dorință exprimată, pe care studenții basarabeni o au de la acest schimb de experiență este să viziteze câteva hidrocentrale.

”Sper că se vor organiza excursii la centrale hidroelectrice. E pe domeniul nostru. În Republica Moldova și noi avem o hidrocentrală, dar, din păcate, încă nu am ajuns acolo, de aceea sper din tot sufletul să ajungem aici să vizităm, măcar una”, a spus una dintre studentele din grupul celor 14 basarabeni veniți în practică la UEM.

LĂSAȚI UN MESAJ