În centrul Timișoarei doamnele sunt cu zece lei mai ieftine!

6979

Orașul nostru și-a scos în față, ca o diplomă de bună purtare, pentru știința tuturor, caracterul de toleranță și egalitate între toți locuitorii săi. Această caracteristică a fost mai mult sau uneori mai puțin respectată.

Iată ca de ceva vreme se trece tot mai ușor peste egalitatea dintre oameni. Sute de ani doamnele au luptat pentru drepturi egale. Rând pe rând, reprezentantele sexului frumos au căpătat prin stăruință diverse drepturi de la a urma școli, de a primi salarii egale cu bărbații și până la dreptul la vot.

În plin centru al Timișoarei cea iubitoare de egalitate între sexe iată că aceasta este brutal abolită.

Niște afișe misterioase au apărut pe ușile unor magazine. Au un caracter foarte ciudat. Te duc cu gândul la fapte abominabile. E greu de descifrat taina lor. Dar un lucru este sigur. Femeile sunt apreciate ca fiind mai ieftine. De ce? Poate doar comercianții ce se ocupă de sinistrul negoț ar putea să spună.

piele-barbati-femei

Conform acestor înscrisuri de o șchioapă, dar foarte macabre, pielea de damă este estimată la 149,9 lei. Iar bărbații, nu se cunosc motivele, sunt estimați ca având pielea de la 159,9 lei! Asta înseamnă că cea mai ieftină este astfel prețăluită. Nu am aflat cât este limita superioară. Iar nu se spune cu ce unitate de măsură este măsurată acestă piele? Or fi centimetri pătrați sau poate grame?

Credem că este vorba de un caz flagrant de încălcare egalității în drepturi. Statul nostru are autorități de specialitate. Consiliului Național pentru Combaterea Discriminarii, CNCD, ar trebui să se sesizeze din oficiu și să dea un răspuns tranșant în acest caz grav. De ce pielea gingașelor domnițe este estimată la un preț mai mic decât a bărbaților?

În orașul nostru civilizat nu se poate tolera o astfel de grosolănie să spui în față unei doamne că este ieftină! Sau poate este vorba, pentru a câta oară, de încălcarea spiritului limbii române și a gramaticii sale?

1 COMENTARIU

  1. V-ati gândit cumva că poate pantofii doamnelor sunt mai mici decât cei ai bărbaților și în concluzie în pantofii respectiv s-a folosit mai puțină piele. Deci pantofii de damă sunt mai ieftini…. Patetic din partea voastră…. patetic.

LĂSAȚI UN MESAJ