Egal in noroi! Derby-ul vestic UTA – Poli 1-1

277

Derby-ul vestului s-a incheiat nedecis, 1-1! UTA Batrana Doamna si ASU Politehnica Timisoara s-au luptat in mocirla de pe arena Motorul in cel mai important meci al anului pentru fanii celor doua tabere.
Punct mare obtinut de Politehnica Timisoara in fief-ul rivalei din Arad. ASU a remizat 1-1 in mult asteptatul derby vestic cu UTA BD. Un meci influentat decisiv de stare deplorabila a gazonului. O mocirla care s-a adancit odata cu trecerea timpului si a facut de-a dreptul imposibile eforturile echipelor de a pasa pe jos.
Blanaru a deschis scorul pentru Poli in minutul 63, la prima faza de poarta a vizitatorilor. Egalarea a survenit atunci cand mai erau doua minute de joc din piciorul lui Andor. In prealabil UTA BD a ratat o lovitura de pedeapsa acordaata ce-i drept foarte usor de arbitrii dupa o presupusa infractiune a capitanul Telescu. Gkakos a parat sutul lui Chindris dupa ce initial aradeanul marcase dar s-a dictat reluarea penaltiului.
Punctul smuls la Arad are valoare mare pentru Poli in clasament care a egalat-o la puncte pe ocupanta primului loc de salvare in Liga 2. Timisoara si Balotesti impart locul 15, ambele cu cate 13 puncte. In runda urmatoare ASU primeste vizita lui Academica Clinceni.
ASU Poli: Gkakos – Motreanu, Telescu, Bilia, Taub – Stancu, Margarit, Constantinescu, Birau, Ghinescu – Badauta. Au mai jucat Stefanovici, Blanarua, Taut.
UTA BD: Miron – Polgar, Filaret, Gligor, Burla – Chindris, Tanase, Stratila, Curtuius – Andor, Petre. Au mai jucat: Copil, Covaci, David.

Duel si intre fani

Derby-ul de la Arad a fost unul trait intens si de cele doua galerii. Aradenii au umplut tribunele arenei Motorul cu o capacitate de 2000 de locuri si si-au aratat in multe momentesuporteri-poli „afectiunea” pentru Poli. De partea cealalta, galeria Timisoara a efectuat deplasarea la Arad desi nu primise bilete de acces. Timisorenii au facut spectacol in municipiul de pe Mures, au marsaluit prin oras, de la gara pana la stadion. Au existat din pacate si cateva incidente intre fani care s-au incaierat pe strazile Aradului si se pare ca au existat si victime.

Dupa ce lucrurile s-au linistit, fanii violeti au urmarit pe telefoane meciul din afara stadionului dupa ce planul lor initial de a proiecta partida pe un ecran mare a esuat, se pare din motive tehnice.

LĂSAȚI UN MESAJ