Edinburgh e în formă înaintea vizitei la Timișoara

57

Timișoara a intrat optimistă în săptămâna mult așteptatului duel în Challenge Cup. Primul adversar din grupe, Edinburgh Rugby, a arătat forță ofensivă în ultimul meci oficial, unul în care a călact-o în picioare pe Benetton Treviso cu 45-10.

Cinci zile o mai desparte pe campioana României de împlinirea visului – acela de a evolua în grupele unei competiții europene. SCM Saracens va lua sâmbătă startul în Challenge Cup în compania celui mai accesibil adversar, cel puțin în teorie. Rugbiștii bănățeni vor primi vizita scoțienilor de la Edinburgh într-o partidă ce se anunță a fi extrem de disputată.

Scoțienii și-au arătat ”mușchii” în meciul oficial din week-end printr-un succes extrem de clar. Un 45-10 în compania celei mai bune grupări italiene, Benetton Treviso, într-o partidă din Guinness Pro12. Edinburgh a marcat 7 eseuri stabilind scorul etapei a șasea a ligii. A fost abia al doilea succes pentru britanici în acest sezon din Pro12 însă are legătură cu schimbarea antrenorului principal în finalul lunii septembrie.

Fost antrenor al naționalei Scoției, Duncan Hodge a preluat conducerea staff-ului tehnic înlocuindu-l pe sud-africanul Alan Solomons. Obiectivul noului antrenor este obținerea unui rezultat identic cu cel reușit în stagiunea 2014-2015, când Edinburgh a disputat finala Challenge Cup.

 

LĂSAȚI UN MESAJ