Ecograf performant oferit maternității Odobescu, din sufletul mare al unor muzicieni din Köln-video

204

Românii stabiliți de foarte mulți ani peste hotare au păstrat încă o afinitate specială pentru locurile de unde au plecat.

Un adevărat sufletist ce nu de ieri sau de azi se implică în acțiuni umanitare pentru locuitorii Timișoarei este și muzicianul Ionel Radovici, de la Sinfonieroechester, din Köln. Plecat din anii `70 peste hotare pentru a-și perfecționa cariera, el a continuat să fie legat de orașul nostru pentru care încă din anul 1990 a început să organizeze concerte caritabile.

Membrii Sinfonieroechester s-au ocupat, pentru început, de spitalul de distrofici iar mai apoi au avut programe de ajutorare ai celor fără adăpost ce locuiau pe străzi. Aceste concerte de sprijin al celor în nevoie se țin cu orchestra de cameră cam de două ori pe an. Toți membrii sunt sunt profesioniști de talie internațională care pun suflet în tot ce fac.

De dată acesta, împreună cu biserica evanghelică din Bergish Gladbach, dar și cu reprezentanța Philips din Germania au reușit să adune o sumă importantă cu care au cumpărat un ecograf performant de ultimă generație ce va servi Spitalului Municipal Timisoara. Mai exact, donația a fost îndreptată spre Maternitatea de pe strada Odobescu.

Aparatul este dotat cu trei sonde specializate urmând ca în scurt timp să se mai achiziționeze o a patra sondă, dar și un echipament de alimentare independent ce va face ca aparatul să funcționeze perfect chiar și în timpul întreruperilor de curent. Întreaga donație valorează circa 50.000 de euro.

După cum declară conducerea maternității, în plus au mai fost specializați timp de o săptămână, în Germania, și o serie de medici ce au aflat la fața locului cum se pot folosi de toate facilitățile acestui ecograf performant.

LĂSAȚI UN MESAJ