Ecograf performant donat pentru maternitatea din Arad. Tenismenul Horia Tecău cere: „Salvați Copiii”!

139

Un ecograf performant – aparat în valoare de 20.000 de euro ce poate fi folosit pentru analize minuțioase făcute bebelușilor- a fost donat pentru maternitatea din Arad. Pentru această cauză nobilă s-au implicat atât organizaţia „Salvați Copiii”, dar și tenismenul Horia Tecău.

Este a doua oară când sportivul contribuie la dotarea unei maternități din România. În noiembrie anul trecut, Horia Tecău a donat bani pentru cumpărarea unui ventilator de suport respirator în valoare de 18.000 de euro, pe care „Salvați Copiii” l-a oferit Spitalului Județean din Constanța.

„Cred că fiecare dintre noi are puterea să schimbe ceva. Acești bebeluși sunt fragili și speriați. Toată lumea e speriată de ceva și are nevoie de curaj. A ajuta înseamnă curaj, respect, dragoste și responsabilitate pentru noi și cei din jur. Redirecționând 2% din impozitul pe venitul anual către dotarea maternităților putem salva vieți. E o sumă care nu face diferența în viața ta, dar dai dovadă că stii ce este cu adevărat important și că îți dorești această schimbare. Felicit Organizația Salvați Copiii pentru acest program și pentru efortul lor de a le oferi acestor bebeluși o șansă la viață!”, a declarat Horia Tecău.

Ecograful va fi folosit de medicii de la maternitatea din Arad pentru analize amănunțite privind starea de sănătate a nou-născuților. Medicii spun că aparatul îi va ajuta să descopere la timp dacă bebelușii care se nasc înainte de vreme suferă de malformații congenitale sau au alte probleme medicale.

Dotarea de la Maternitatea Spitalului Județean Arad face parte din seria de 25 de dotări anunțate de Salvați Copiii pentru anul 2016, ce vor viza maternități și secții de nou-născuți din întreaga țară. Anul trecut, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a primit din partea Salvați Copiii un incubator performant în care sunt îngrijiți prematurii în primele luni de la naștere.

În 2015, Salvați Copiii a dotat cu aparatură medicală 22 de maternități, asigurând astfel supraviețuirea nou-născuților care au avut nevoie de intervenție medicală urgentă. O parte consistentă din fonduri a venit de la contribuabilii care au ales să redirecționeze 2% din impozitul pe venit

Fondurile obținute în acest mod de „Salvați Copiii” au fost utilizate pentru a dota 22 maternități și secții de nou—născuți, între care cele din Arad, Caransebeș, Reșița, Hunedoara, Petroșani şi Timișoara.

Foto: https://www.facebook.com/SalvatiCopiiiRomania

LĂSAȚI UN MESAJ