Echipa USR Timișoara, despre Robu: „Primarul care măcar face ceva”

293

În numele echipei USR Timișoara, Alexandru Cadar, preşedinte al formațiunii, are de făcut câteva aprecieri la adresa administrației municipale.

Redăm mesajul mai jos:

„Dacă este să ne referim doar la performanțele primarului Nicolae Robu din ultimele luni, atunci probabil că nimeni nu mai poate fi în dezacord cu această afirmație, deoarece într-adevăr a făcut multe: domnul Robu nu a contenit să îi jignească pe toți cei care îşi exprimă nemulţumirea faţă de lipsa totală de viziune a domniei sale în administrarea Timişoarei şi care, implicit, suferă de pe urma “performanţelor” administraţiei locale.

Lista realizărilor domnului primar – aflat parcă într-o fractură de logică continuă – numără, printre altele, faptul că de la începutul acestui an încoace i-a jignit grav pe ziariștii prezenți la o conferință de presă și că i-a îndemnat pe toți cei care compară Timişoara cu exemple de bună practică din alte orașe din România să se mute în acele orașe.

Și, de parcă nu ar fi fost de ajuns, zilele trecute i-a catalogat drept ”etnobotaniști” pe cei care îşi manifestă, pe pagina sa de Facebook, nemulţumirea faţă de modul pompieristic în care administrează oraşul. Unde se vor opri oare aceste ieșiri absolut deplasate?!

Funcția de primar implică, în mod evident, și asumarea rolului de mediator și facilitator al dialogului între toate grupurile de interese ale unei comunități. Doar că actualul primar al Timișoarei pare că nu este deloc dornic să se ridice la cerinţele acestei funcţii. Prin felul acesta infantil de a se adresa interlocutorilor, prin încurajarea în permanență a cultului propriei personalități, prin modul discreționar practicat în adoptarea deciziilor, edilul Timișoarei pare eliberat de orice urmă de autocontrol.

Aceste porniri se manifestă din plin, așa că nu e de mirare că Timişoara simte din plin atât lipsa coerenţei demersurilor administrative cât şi absența unei minime viziuni de dezvoltare ce ar trebui să treacă dincolo de orizontul zilei de azi. Iar acest lucru este și poate fi constatat de toți cetățenii, poate mai puțin de conducerea Partidului Național Liberal.
Domnul Robu are o vocaţie de diriginte de şantier, fiind, însă, mereu reactiv şi depăşit de complexităţile oraşului pe care îl administrează.

USR Timișoara condamnă în mod categoric acest comportament megaloman al edilului Timișoarei. Nu așa trebuie să reacționeze un om politic și, cu atât mai mult, nu așa trebuie să reacționeze primarul Municipiului Timișoara!

Prin comportamentul, atitudinea și reacțiile sale, edilul Timișoarei duce în derizoriu întreaga bogăție spirituală a Timișoarei, la pachet cu transformarea Timișoarei într-un oraș al incompetenței și prostului gust, al indolenței mascate în spatele unei ipocrizii politice profund dăunătoare, al beznei și al mormanelor de gunoaie care zac abandonate pe străzi.

Fiindcă până și felul în care a fost gestionată această problemă arată perfect abordarea superficială şi populistă, Poliţia Locală – subordonată direct primarului – amendând RETIM, companie care, la rândul ei, are ca acţionar Consiliului Local. Doar că după consumarea acestei întregi mascarade, mormanele de gunoi zac încă pe unele străzi ale Timişoarei.

Convingerea noastră este că Timişoara merită şi poate mai mult decât oferă viziunea actualei administraţii. USR crede în vocaţia europeană a acestui oraş, în spiritul său liber şi mai ales în resursele de competenţă din comunitatea timişoreană”, transmit membrii USR Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ