Echipă de handbal de nivel european, primărie de liga a doua

262

Astăzi au fost sărbătorite două echipe meritorii ale sportului timişorean, echipa de rugby Timișoara Saracens, câştigătoare a Cupei României, dar şi echipa de handbal CSU Politehnica Timişoara, care a înregistrat un excepţional loc trei în campionatul naţional.

Bucuria acestor rezultate a fost umbrită prin neacordarea premiilor din partea Primăriei Timişoara, pentru sportivii echipei de handbal, ocupanţii unui loc pe podiumul campionatului naţional, o performanţă ce s-a realizat în condiţiile în care finanţarea acestei echipe nu s-a comparat în niciun fel cu finanţarea pentru echipa de fotbal recent retrogradată.

Am vorbit astăzi cu antrenorul acestei echipe de handbal performante, care şi-a făcut datoria de coordonator al lotului şi mi-a spus că sportivii sunt nemulţumiţi din cauza unei stări financiare precare, astfel că există riscul de pierdere a celor mai buni dintre jucători, prin diverse transferuri iminente, ce vor duce la destrămare a lotului.

Solicit public primarului Robu să evite distrugerea acestei echipe cu care Timişoara se mândreşte, după ce, în 2016, am ajuns să vedem eşecul echipei de fotbal susţinute de municipalitate.

Solicit public primarului Robu să nu neglijeze aceşti sportivi merituoşi ai echipei de handbal, chiar dacă toată lumea înţelege supărarea edilului ce îşi vede năruite toate speranţele prin retrogradarea unei echipe pe care a sprijinit-o necondiţionat, chiar şi împotriva voinţei majorităţii cetăţenilor oraşului.

Pericolul de a pierde o echipă campioană este major, iar măsurile aşteptate trebuie luate imediat, fără ca frustarea cauzată de eşecul din fotbal să lase loc neimplicării sau, mai rău, nepăsării.

Florin Bîrsăşteanu,
PSD Timişoara

(P)

LĂSAȚI UN MESAJ