Duș rece la debutul european, Timișoara – Edinburgh 17-59

248

Primul contact al Timișoarei cu rugby-ul european a fost unul dur. Campioana a pierdut la scor în debutul în Challenge Cup, 17-59 în fața lui Edinburgh Rugby.

Campioana SCM Timișoara Saracens nu a avut parte de meciul de debut pe care și-l dorea în grupele Challenge Cup. Bănățenii au primit o lecție de rugby din partea scoțienilor de la Edinburgh Rugby la primul duel din grupa 5 a competiției. Organizatoarea finalei actualei ediții a Challenge Cup nu le-a lăsat nicio șansă timișorenilor și a câștigat cu 59-17 partida de sâmbătă amiaza.

În fața unei asistențe reduse de doar 3.000 de spectatori, gazdele au fost depășite de un adversar evident superior. Meciul a început practic de la 10-0 pentru scoțieni după ce aceștia au marcat două eseuri prin Allen și Mata, ambele transformate de Tovey, în primele 4 minute de joc!

Saracens a răspuns prin penalitatea lui Calafeteanu din minutul 9: 3-10. Tot oaspeții au punctat prin căpitanul McInally, în minutul 12. Avea să fie primul dintr-o serie de trei eseuri semnate de căpitanul oaspeților în minutele 31 și 33. Reușitele lui McInally au fost separate de prima încercare a timișorenilor, reușit de Shennan și transformat de Calafeteanu.

Scorul pauzei avea să fie 45-10 după alte două eseuri ale lui Edinburgh, reușite de Manu plus alte trei lovituri de picior ale lui Tovey.

Partea a doua a început la fel de prost, Saracens încasând eseul din nou la prima fază de la Mata și transformarea aceluiași Tovey. Oaspeții și-au încheiat reprezentația ofensivă cu cel de-al 9-lea eseu în minutul 63, autor Manu, plus a 7-a transformare a lui Tovey.

Saracens a închis tabela în minutul 74 prin Shennan cu o încercare și transformarea lui Calafeteanu: 17-59.

Saracens: Militaru, Căpățână, Pungea – Popârlan, Drenceanu – Ianuș, Rus, Burcea – Calafeteanu, Rose – Shennan, Umaga, Sefanaia, Tangimana – Fercu. Au mai jucat Rădoi, Aholelei, Mariș, Mureșan, Morrison, Conache, Manumua.

Înfrângere dureroasă pentru Timișoara care a luat contact cu nivelul rugby-ului european. Iar peste o săptămână are parte de prima deplasare, la Paris, contra lui Stade Francais.

Stelian Burcea, căpitan Saracens: ”Știam că va fi un meci foarte greu, ne-au surprins cu startul meciului în care am încasat trei eseuri. După aceea cred că ne-am ridicat la nivelul lor și le-am pus probleme. Trebuie să învățăm din acest meci și să continuăm să muncim”.

Grainger Heikell, antrenor Saracens: ”Acest meci a arătat care este diferența dintre națiunile din primul eșalon și rugbyul românesc. Cu siguranță că scorul de pe tabelă este prea sever, cred că diferența nu a fost așa de mare. Ne-au taxat la fiecare eroare, au înscris la fiecare acțiune. Băieții sunt foarte dezamăgiți dar trebuie să ne pregătim mai bine pentru meciul următor”.

LĂSAȚI UN MESAJ