După ce l-a desfiinţat pe Mocioalcă, Dunca şterge acum pe jos cu noul lider al CJ Caras-Severin!

1629

Timişoreanul Romeo Dunca, prosper om de afaceri care se implică în turismul din Banatul Montan, îl desființează pe proaspăt alesul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu. Asta după ce a făcut acelaşi lucru şi cu şeful de partid al acestuia, Ion Mocioalcă! Deocamdată, Hurduzeu preferă să nu-i răspundă lui Dunca, în ciuda criticilor foarte dure lansate de acesta în spațiul public.

Tot războiul porneşte de la afirmaţia publică a şefului administraţiei publice judeţene, care spune că nu crede o iotă din motivele pentru care Marcel Vela a anunţat că renunță la a mai demisiona din Consiliul Judeţean Caraș-Severin. Cu aceeaşi ocazie, Hurduzeu a făcut trimitere şi la omul de afaceri Romeo Dunca şi a insinuat că Vela ar fi inventat o poveste cu pierderea unei investiții de 500 de milioane de euro, că, de fapt, se creează artificial un scandal. Președintele CJ a mai afirmat că nu a văzut în viața lui un investitor care să condiţioneze o investiție de numele celui care se află la conducerea unei instituții publice.

Conform colegilor de la expessdebanat.ro, iritat de afirmaţiile preşedintelui Hurduzeu, Romeo Dunca a adresat o scrisoare deschisă Consiliului Judeţean, în care foloseşte termeni foarte duri, atât la adresa lui Hurduzeu, cât şi a celor doi vicepreşedinți, Mihai Bona şi Ionuț Popovici.

Am să încerc să vă fac să înţelegeţi situaţia, deşi s-ar putea să vă depăşească. Povestea cu investitorii nu este doar un pretext, chiar Consiliul Judeţean Caraş-Severin are un contract semnat cu firma Nordica Turism SRL pentru dezvoltarea zonei schiabile de la Muntele Mic. Există un raport în arhiva Consiliului Judeţean făcut de un consilier judeţean, în care se confirmă faptul că CS este în culpă faţă de respectarea anumitor obligaţii. V-aţi început mandatul cu o acuză indirectă, dar flagrantă, la adresa mea, într-un cuvânt făcându-mă mincinos vis-a-vis de povestea cu investitorul, în loc să vă întrebaţi oamenii din subordine (eventual secretarul, care e la curent) sau în cel mai rău caz să faceţi o adresă firmei mele pentru a vă informa cum stau lucrurile. La începutul acestui an s-a semnat un contract de angajare a unei investiţii de 500.000.000 Euro pentru dezvoltarea turistică a judeţului Caraş-Severin constând în realizarea mai multor mii de locuri de cazare în hoteluri de 5, 4 şi 3 stele în localităţile Poiana Mărului, Herculane și Văliug, a unui număr de 8 restaurante, două aqua-park-uri, 9 instalații de ski şi infrastructura aferentă, cât şi reabilitarea Aeroportului din Caransebeş. Lucrări care urmau să fie finalizate în 1460 de zile de la data existenţei autorizaţiilor necesare. Deşi interesul judeţului cu cei dinainte aflaţi la conducere pentru dezvoltarea turistică a însemnat pentru mine aproape 0, am sperat că vor veni la Consiliul Judeţean oameni mai luminaţi pe care să îi intereseze şi altceva decât bunăstarea personală ori interesul de grup. Spun asta deoarece, cu foarte mici excepţii, toţi cei din conducerea judeţului mi-au furnizat doar dezamăgire în cursul celor 7 ani cât a durat procedura de documentare, proiectare şi avizare. Speram mai ales să nu vină PSD-ul pentru că, din întâmplare, am avut chiar experienţe groaznice vis-a-vis de dezvoltarea turistică a acestui judeţ, chiar cu reprezentantul acestui partid în Caraş, iar dacă aşa este şeful, nu mă interesează să cunosc nici subalternii, chiar dacă printre ei or fi şi oameni de calitate. Nu faptul că nu a ieşit Vela preşedintele Consiliului m-a speriat, ci tocmai realitatea de a fi câştigat PSD-ul în frunte cu Mocioalcă mă îngrozeşte. Şi mai ales modul cum a făcut-o!”, i s-a adresat Dunca lui Hurduzeu în prima parte a scrisorii deschise.

În continuarea scrisorii, Dunca devine şi mai critic la adresa preşedintelui CJ: “Ați afirmat ca nu aţi văzut niciodată în viaţa dumneavoastră ca un investitor să condiţioneze o investiţie în funcţie de cine se află la conducerea unei instituţii publice. Probabil că nu aţi văzut prea multe la viaţa dumneavoastră, dar eu vă spun că majoritatea investiţiilor importante, strategice chiar, se face de către investitori doar atunci când există certitudinea unui mediu politic favorabil, a unei continuităţi decizionale care să furnizeze siguranţă celor ce investesc bani. Este o catastrofă ca aţi ajuns la putere, şi vă explic băbeşte de ce:

Aţi început mandatul cu o jignire la adresa unui om care a cheltuit câteva milioane la Muntele Mic, Poiana Mărului şi pentru dezvoltarea proiectului Nedeea. Cu siguranţă nu ştiţi exact în ce constau aceste investiţii pentru că nu v-a interesat, fiindcă, dacă era altfel şi aţi fi înţeles, m-aţi fi chemat la discuţii în această scurtă perioadă de mandat care a trecut de la numirea dumneavoastră. De când au trecut românii pe la Herculane nu a existat o oportunitate mai mare de a se face ceva mai important pentru turismul cărăşean, iar dumneavoastră mă jigniţi în loc să mă întrebaţi care este situaţia.

În loc să faceți un mic compromis faîă de comanda politică transmisă de la centru de a-l mazili pe Vela (pentru că nu pot să cred ca sunteţi atât de neinspirat să faceţi asta cu de la sine putere) şi astfel să asiguraţi începerea activităţii noului consiliu ales de populaţie pentru a rezolva mulţimea de probleme a acestui judeţ, aţi blocat activitatea prin acest abuz copilăresc. Şi anume, excluderea candidatului PNL ales de popor cu peste 45.000 de voturi. Adică, într-un cuvânt, cu tupeu şi neruşinare prostească le-aţi dat cu flit peste bot celor ce au votat PNL-ul. Chiar dacă nu vă plac PNL-iștii, trebuie să ţineți cont de cei care i-au ales. Şi ce aţi făcut? Aţi blocat activitatea Consiliului Judeţean, toţi consilierii PNL au plecat, aţi suspendat şedința din lipsă de cvorum şi aţi dat de lucru Prefecturii să soluţioneze plângerea PNL-ului, avocaţilor să pregătească procesul în contencios pe care cu siguranţă îl veți pierde. V-ați gândit ce se va întâmpla cu judeţul până când se va judeca contestaţia lui Vela, timp în care consilierii PNL nu se vor mai prezenta la şedinţe? Veți da vina pe ei sau o sa înţelegeţi ce prostie aţi făcut cu acest abuz, obligându-i să scrie întâmpinări pentru a-şi găsi dreptatea în justiţie? Şi dacă acest proces va dura 6 luni ce o să faceți cu obligaţia contractuală pe care Consiliul Judeţean şi-a luat-o faţă de mine şi pe care nu aţi onorat-o de 3 ani? Doar două luni mai sunt disponibile pentru a se realiza racordul electric la Muntele Mic pentru a putea da în folosinţă instalaţia plătită din banii firmei cu care v-aţi asociat şi care rugineşte montată pe dealuri. Ştiţi că aş fi îndreptăţit eu să dau în judecată Consiliul Judeţean şi să pretind daune pentru că de 3 ani nu vă onorați obligaţiile? Aţi văzut, nici nu aţi început lucrul şi câte prostii aţi făcut?! Acum mă înţelegeţi de ce am dreptul şi obligaţia totodată, faţă de cei care cred în mine şi cărora le-am garantat că îşi vor recupera banii, de a nu mai face nimic atâta timp cât dumneavoastra cu echipa de şoc pe care o aveţi în subordine puteţi lua decizii care mă privesc?

Dunca nu s-a oprit aici. Afaceristul timişorean i-a luat la rând pe Mihai Bona, Ionuț Popovici sau Paul Purea. Pe toți trei i-a făcut praf. În schimb, l-a ridicat în slăvi pe Ion Tabugan, fostul preşedinte UNPR Caraş-Severin, acum şef în filiala judeţeană a partidului lui Traian Băsescu. “I-am comunicat lui Vela că nu am încredere în conducerea judeţului. În dumneavoastră, pentru că aveţi legături apropiate şi aţi fost nominalizat de Mocioalcă. În cei doi vice-preşedinți, dintre care unul nu are cuvânt fiindcă şi-a trădat înțelegerea făcută pe linie de partid, iar celălalt fără niciun fel de performanţă economică şi cu tot felul de zvonuri cu iz penal pe care nu le detaliez. Nu am încredere în domnul Purea, care a înclinat balanţa, şi pe care l-am cunoscut personal, dezamăgindu-mă profund şi nu mai am încredere nici în consilierii PSD, pe care nu-i cunosc. Mi-e teamă doar că, fiind apropiaţi de cei pe care-i cunosc şi aparţin acestui partid, s-ar putea să le semene. În afara de Vela şi consilierii care îl urmează, am început să cred şi în domnul Tabugan. Vă spun şi de ce. Pentru că imediat după alegeri, când încă nu era constituit Consiliul Judeţean, i-am prezentat povestea cu turcii, aşa cum i-am prezentat-o de altfel şi domnului Purea, i-am trimis copii după contracte şi i-am spus că nu cred în PSD deoarece este reprezentat de Mocioalcă, iar dacă iese Mocioalcă eu acest proiect nu îl mai continui. Am apreciat când fără să stea prea mult pe gânduri mi-a spus că dacă asta este şansa judeţului să exceleze în ceva, atunci el va sprijini prin votul său această investiţie; pentru că înainte de toate e în avantajul judeţului şi a celor ce l-au votat. La fel a spus şi Purea, doar că Tabugan a şi făcut ce a promis… celălalt nu”, a mai afirmat Romeo Dunca.

În încheierea scrisorii deschise adresate administraţiei judeţene, omul de afaceri a revenit la un ton mai optimist, precizând că, în ciuda tuturor nemulţumirilor sale, există şi posibilitatea ca investiţiile de 500 de milioane de euro despre care a povestit să se materializeze. “Din aceste considerente am afirmat, nefiind nicio glumă, că nu mai pot garanta asociaţilor mei din Turcia, care datorită mie exclusiv au îndrăgit Caraşul şi au decis să-şi investeasca banii aici. Cu dumneavoastră la conducere, care într-un timp atât de scurt aţi făcut atâtea prostii, mi-e teamă să mai sper că va fi bine şi mai ales mi-e teamă că turcii îşi vor pierde banii, iar eu voi fi vinovatul moral. I-am anunţat pe parteneri despre această situaţie şi le-am cerut să amâne demersurile pentru materializarea proiectului până când situaţia politică o voi considera eu a fi prielnică. Vela şi Nelu Popa continuă să mă asigure că lucrurile se vor schimba, iar judeţul Caraş va fi o atracţie pentru investitori. Pentru a nu pierde această investiţie, Marcel Vela, în deplasarea pe care am făcut-o la Izmir săptămâna trecută şi la care deşi nu l-am chemat a insistat să participe pentru simplul fapt că le-a garantat partenerilor turci la întâlnirea care a avut loc la Primăria Caransebeș (întâlnire la care a participat şi Nelu Popa devenit ulterior primar al Municipiului Reşiţa, şi care are cu atât mai mult interesul dezvoltării care va fi benefică şi oraşului Reşiţa prin investiţii în Văliug şi Semenic) că îi va ajuta să poată da în folosinţă Aeroportul Caransebeş, a insistat să prezentăm proiectul şi consulului din Izmir pentru a obţine sprijin guvernamental pentru dezvoltarea turistică a judeţului Caraş. În această nouă situație, dacă guvernul va înțelege importanța acestei asocieri şi îşi va da concursul prin legea ajutorului de stat pentru sprijinirea marilor investiţii, îmi voi revizui poziţia pentru a garanta firmei turceşti că nu va pierde bani în România”, a încheiat Romeo Dunca.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a lecturat în fugă scrisoarea lui Dunca. Cel puţin deocamdată, acesta nu vrea să-i dea niciun fel de răspuns. O va face în mod oficial, cel mai probabil, în zilele următoare.

Sursa: expressdebanat.ro

LĂSAȚI UN MESAJ