DSP Timiș ia măsuri împotriva coronavirusului

280

Autoritățile din Timiș iau măsuri suplimentare pentru a se asigura că coronavirusul nu ajunge în județul nostru. Sunt atent dupravegheate zborurile din Italia.

„Direcția de Sănătate Publică Timiș include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au călătorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile. 11 comune din Lombardia si Veneto sunt în carantină: Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo si San Fiorano”, a transmis DSP Timiș.

Toate persoanele care se încadrează în definiția de caz suspect, vor fi raportate imediat de către toate unitățile sanitare unde acestea se prezintă (unitățile primiri urgențe, spitale, medici de familie) la direcțiile de sănătate publică și la Serviciul de monitorizare din cadrul DSU. Vor fi suplimentate măsurile de control și prevenire a infecției cu noul coronavirus la punctele de frontiera terestre, maritime/ fluviale și aeriene. Ministerul Sănătății asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei, cu specialiști din cadrul direcțiilor de sănătate publică, inclusiv prin detașare din alte județe și unități sanitare.

Va fi extinsă campania de informare a populației privind infecția cu noul coronavirus si măsurile de prevenire individuale și colective care trebuie luate și vor fi elaborate informari zilnice privind evoluția situației la nivel internațional și eventualele măsuri suplimentare luate de autoritățile române.

LĂSAȚI UN MESAJ