DSP Timiş a demarat ancheta pentru depistarea persoanelor cu care a luat contact femeia depistată pozitiv cu coronavirus

687

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a transmis că femeia depistată pozitiv cu coronavirus, la Timişoara, a vizitat localitatea San Giovani Bianco din Italia, aflată la 30 de kilometri de Bergamo. Autorităţile încearcă acum să afle cu cine a luat aceasta contact după revenirea în ţară.

”Direcţia de Sănătate Publică Timiş a luat la cunoştinţă astazi, în jurul orei 14.00, de pozitivarea testului pentru COVID 19 efectuat de catre Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş Timişoara unei persoane de 38 ani, sex feminin, care a vizitat localitatea  San Giovanni Bianco, aflată la 30 km de Bergamo, în perioada 19-20.02.2020”, se arată într-un comunicat al DSP Timiş.

Începând din data de 25 februarie, femeia a prezentat tuse, iar două zile mai târziu s-a prezentat la spital unde a fost consultată. ”Din informaţiile noastre, începând cu data de  25.02.2020 persoana în cauză a prezentat subfebrilităţi şi tuse rară iar  în 27.02.2020 s-a prezentat în Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara. A fost consultată şi i s-a făcut testul pentru gripa sezonieră, care a ieşit negativ. Totodată, i s-au recoltat probe pentru testarea COVID-19, având în vedere istoricul de calatorie relativ recent în Italia, ulterior fiind lăsată la domiciliu. Astăzi în 28.02.2020 au fost prelucrate probele pentru testarea COVID-19 şi rezultatul a fost pozitiv”, mai arată sursa citată.

Potrivit DSP Timiş, femeia locuieşte singură.

LĂSAȚI UN MESAJ