Drumul spre singurul sat circular din România, care se află în Timiș, extins și modernizat

350

Se munceşte de zor pentru modernizarea drumului care duce spre singurul sat rotund din România. Consiliul Judeţean Timiş anunţă că, în curând, drumul judeţean 691A Mașloc – Remetea Mică – Charlottenburg va fi unul demn de orice şosea europeană. Foarte important este că artera va fi lărgită şi se va putea circula mult mai bine.

large_ghiduri-destinatie-de-weekend-satul-rotund-charlottenburg-judetul-timis_2718„Prin lucrările rutiere care fac obiectul acestei investiții se realizează o modernizare a infrastructurii, lățimea părții carosabile fiind prevăzută la 6,00 m cu pantă transversală de 2,5% și acostamente de 1,00 m cu pantă transversal de 4%. Stadiul fizic al investiției este de peste 90%, iar constructorul are termen până la sfârșitul lunii iunie să termine lucrarea. La acest moment, sunt în curs de amenajare rigolele de scurgere a apei pluviale, sistemele de siguranță rutieră și trecerea la nivel de cale ferată Timișoara – Radna. Acest drum este extrem de important pentru dezvoltarea turistică a zonei, deoarece Charlottenburg reprezintă unul dintre cele mai interesante obiective turistice din județul Timiș”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Pe sectoarele de drum unde structura rutieră existentă nu a avut lățimea suficientă s-au executat casete de lărgire, accesele la proprietăți și podețele aferente acestora, accesele agricole, intersecțiile cu drumurile laterale și podețele aferente și o parte din șanțurile naturale au fost și ele modernizate.

Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare a drumului județean 691A Mașloc – Remetea Mică – Charlottenburg, în lungime de 7,7 km, este de 4.834.160 lei, fonduri asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ