Video de la întâlnirea lui Robu cu membrii USR! Primarul dă ordine Politiei Locale

209

Războiul deschis între membrii USR şi primarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu, se dă pe Facebook.

După ce, în weekend, membrii USR s-au plâns că nu sunt lăsaţi de Poliţia Locală să strângă semnături pentru campania „Fără penali în funcţii publice”, acum contrele se dau în mediul virtual şi apar noi şi noi acuzaţii din ambele tabere.

Membri USR îi acuză pe Robu că se consideră stăpânul suprem al urbei şi spun că: „Indicațiile date polițiștilor locali de a-i sancționa cu avertisment pe membrii echipei noastre vorbesc cât se poate de elocvent despre incapacitatea domnului Robu de a evada din tiparele de gândire USL-iste, cărora încă le este tributar”.

De cealaltă parte, primarul Nicolae Robu spune că poliţiştii au acţionat corect, că el a fost agasat pe stradă şi că membri USR nu deţin autorizaţie pentru a strânge semnături pe domeniul public.

„Pe str. Alba Iulia, am fost agasat, ca atâția alți timișoreni și vizitatori ai Timișoarei, de un grup de indivizi care, întru sfidarea regulilor locale și a aprobării derivate din acestea acordată de Comisia de Ordine Publică, strângeau semnături! Nu contează cine erau -nu vreau să le fac notorietate nominalizându-i!-, nu contează pt ce strângeau semnături, contează doar că aceste personaje cu conduită de trotsky-iști se pretind luptători pt legalitate, iar ei sfidează legea și nu nedându-și seama ce fac, ci, mai grav, considerând că legea e pt alții, nu pt ei!”, a scris Robu pe Facebook.

Declaraţiile integrale ale USR le puteţi citi aici, iar cele ale primarului aici!

Eu dau ordine!Domnul primar Nicolae Robu a dovedit ieri că nu se dă în lături de la nimic în misiunea sa de a controla instituțiile administrației locale timișorene. Exercitând o presupusă autoritate de a dispune Poliției Locale când și cum să aplice legea, dumnealui a ordonat ca echipa ce aduna semnături pentru inițiativa Fără Penali în Funcții Publice să fie avertizată în scris pentru prezumtiva încălcare a unor norme legale.

Prin acțiunile sale de ieri, edilul Timișoarei își dă măsura propriilor convingeri despre libertate și respect. Domnul Robu este o rușine pentru spiritul Timișoarei, pentru timișorenii care au înfruntat gloanțele comuniste pe străzi și au compus Proclamația de la Timișoara și pentru partidul al cărui membru este. Timișoara are nevoie de un primar onest și decent, de un om care înțelege democrația și guvernează acest oraș cu bun simț.

Publicată de USR Timiș pe 21 Mai 2018

LĂSAȚI UN MESAJ