Drumul spre semifinale

110

Weekend-ul trecut s-au desfășurat sferturile de finală ale League of Legends World Championship 2016. Psihologic, meciurile au început încă de lunea trecută, când s-a desfășurat tragerea la sorți a meciurilor.

3 echipe din Coreea de Sud, 2 echipe din China, câte una din SUA și Europa și marea surpriză a turneului, o echipă wildcard. Așa se prezintă sferturile de finală. De o parte a panoului, înfruntări între SK Telekom T1 (Coreea de Sud) și  Royal Never Give Up (China), precum și ROX Tigers (Coreea de Sud) și Edward Gaming (China). Cele două favorite pentru câștigarea turneului, SKT T1 și ROX Tigers, au avansat în semifinale după victorii cu 3-1 împotriva formațiilor chineze, astfel că cel mai așteptat duel va avea loc mai repede decât și-ar fi dorit, probabil, fanii celor două echipe.

De cealaltă parte, 4 echipe din 4 regiuni diferite. În prima zi a sferturilor de finală, Cloud 9, singura speranță a americanilor de a aduce în sfârșit trofeul pe tărâmul tuturor posibilităților, joacă împotriva coreenilor de la Samsung Galaxy. Pe hârtie, Samsung Galaxy porneau ca favoriți. Din nefericire pentru americani, realitatea s-a conformat celor scrise pe hârtie și Cloud 9 a părăsit competiția în urma unei înfrângeri cu 3-0.

”Eram ferm convinși că e practic imposibil ca o echipă din Coreea să câștige din nou în seara aceasta, dar H2K Esports ar putea să primească cetățenie onorară coreeană pentru performanța lor din ultima zi a sferturilor de finală ale mondialului.” Așa începe unul din articolele publicate luni pe www.lolesports.com.

În ultima zi a sferturilor, luni dimineața, la 3:00, s-a jucat și ultima serie a sferturilor de finală între H2K și Albus NoX Luna. Speranța Europei și surpriza turneului s-au întâlnit într-un meci în care H2K a pornit ca favorită și și-a respectat poziția. Wildcard-ul Albus NoX Luna părea că și-a studiat atent adversarul înainte de meci dar a eșuat în a învăța din greșelile primului meci și le-a repetat și în următoarele două. Confruntarea dintre cele două echipe a consemnat și cea mai rapidă victorie într-un meci al acestui turneu: 23 de minute și 34 de secunde. De atât a avut nevoie H2K pentru a câștiga cel de-al doilea meci. Deși s-ar putea spune că ultimul meci a fost mai echilibrat, comparația ar fi validă doar din perspectiva în care Albus NoX Luna nu a fost zdrobită la fel ca în primele două. Dacă în prima parte a turneului, faza grupelor, H2K a pus mai mult accent pe bot lane, unde joacă Forg1ven și Vander, în sferturi, MVP-ul a fost top laner-ul echipei, Odoamne, singurul român participant la League of Legends World Championship 2016.

Următoarea fază a turneului a fost programată weekend-ul acesta în mult prea celebra Madison Square Garden, New York. Sâmbătă dimineața, începând cu ora 3:00, au jucat SK Telekom T1 împotriva ROX Tigers, iar duminică, la aceeași oră, H2K a întâlnit cealaltă reprezentantă a Coreei, Samsung Galaxy.

LĂSAȚI UN MESAJ