Drumurile lui Pirtea şi al PNL se despart dacă se dovedeşte plagiatul

284

Primul candidat pe lista PNL pentru alegerile parlamentare are parte de un final de campanie furtunos. Au început să apară acuzaţii de plagiat. Dacă se dovedeşte că Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, a copiat în articolele sale, atunci acesta va fi exclus din partid, spune liderul liberal, Alina Gorghiu.

„Dacă se dovedeşte că domnul Pirtea a plagiat, atunci drumul lui şi al PNL-ului se vor despărţi. Este ultima săptămână de campanie şi aş trata subiectul cu prudenţă. Dar, indiferent despre cine este vorba, fie că este Nicolae Robu, Marilen Pirtea sau Alina Gorghiu, se aplică aceleaşi criterii. Eu cred că acum există o investigaţie jurnalistică, s-au ridicat nişte semne de întrebare”, a declarat Alina Gorghiu.

Primarul Nicolae Robu este optimist însă şi crede că şi cu aceste acuzaţii planând asupra lui Marilen Pirtea, acesta va câştiga un loc în Parlament. Dar, şi liderul local al PNL spune că mandatul de parlamentar va fi întrerupt dacă acuzaţiile de dovedesc reale.

„Dacă se dovedesc acuzele atunci va trebui să se retragă din Parlament. Nu putem să-i cerem acum să se retragă de pe lista de candidaţii numai că a apărut un articol într-un ziar”, spune Robu.

Potrivit ziarului on-line pressone.ro, mai multe articole semnate ca prim-autor de Marilen Pirtea în perioada 2008 – 2015 ar prezenta mari suspiciuni de plagiat. Jurnalista Emilia Şercan susţine în materialul ei că documentele au fost copiate şi nu au reprezentat cercetarea proprie a rectorului Universităţii de Vest din Timişoara. Acuzaţiile nu au fost confirmate încă de o comisie specializată.

1 COMENTARIU

  1. Inteleg ce faceti voi. Cautati scuze si deviati de la subiect pana dupa alegeri, apoi dupa ce mii de oameni isi vor pune speranta in numele lui Marinel Pirtea, va trebui sa plece??? adica asteptam totusi sa aduca niste voturi pentru partid, apoi nu mai conteaza ca dezamageste… Nu ar fi normal sa faceti o ancheta despre viitorii candidati inainte ca acestia sa fie inscrisi pe listele pentru alegeri sau chiar in partid??? sau banul vorbeste?

LĂSAȚI UN MESAJ