Drumul județean spre Mănăstirea Partoș a fost asfaltat

957

Drumul din comuna Banloc spre Mănăstirea Partoş a fost reabilitat pe o portiune de 5,7 km. Lucrările au fost finalizate cu trei luni înainte de termen, astfel că astăzi a fost gata de inaugurare.

Autoritățile județene au fost sâmbătă la recepția lucrărilor. “Realizarea acestui drum are şi o semnificaţie religioasă pentru ceea ce înseamnă Timiş şi Banat.(…) Eu mă bucur că am reușit să facem acest drum şi sigur că vom fi foarte atenţi la ceea ce se va face în continuare şi vom reuşi să rezolvăm câteva probleme de suflet pentru ceea ce înseamnă Banat”, a declarat Titu Bojin, președintele CJ Timiș.

La inaugurarea drumului a participat și mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, care a lansat o provocare  către autorități să reabiliteze și drumul care duce spre Serbia. Este vorba despre o lucrare de 2,5 kilometri. “Cred că este o binecuvântare a Sfantului, el s-a rugat la Dumnezeu ca să se facă această cărare, că să spun așa, asfaltată, pentru că mai mulți credincioșii iubitori de Dumnezeu, de neam și de țara să poată veni aici. De asemenea venind pe acest drum am constatat că suntem foarte aproape de graniță, numai 2,5 kilometri, iar dincolo de graniță sunt frații noștri români și am lasnat această idee astăzi și domnului primar și domnului președinte al Consiliului Județean să facem tot ce este posibil să întindem această mână caldă către frații noștri români din Serbia, iar acest drum va fi, zic eu, ca un balsam, care va vindeca o rană, pentru că cineva sfârtecat la un moment dat din trupul patriei române, și i-a despărțit pe români de o parte și de alta”, a spus IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului.

Valoarea investiției este de peste 7,75 milioane de lei, o mare parte din bani proveniti din buget C.J. Timiș și din fonduri guvern derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Firma care s-a ocupat de reabilitarea drumului județean care duce spre mănăstirea Partoș este S.C. AGMA TIUCĂ CONSTRUCT S.R.L.

(Foto: Costi Duma)

LĂSAȚI UN MESAJ