Drumul de un miliard de lei, între Deva şi Oradea, încă în lucru

434

Un drum extrem de important, care leagă vestul de centrul ţării, este în continuare în lucru şi şoferii sunt sfătuiţi să nu circule pe aici dacă nu vor să stea la semafoare şi să circule printre utilaje. Drumul naţional 76 este în lucru de mai bine de 4 ani şi nici acum constructorii nu par să fie aproape de final.

Dacă pe unele sectoare stadiul lucrărilor a trecut de 50%, pentru altele nici nu există contacte de execuţie.

Pentru a vedea exact care este stadiul lucrărilor, directorul CNADNR, Cătălin Homor, a vizitat din nou şantierele.

dn76„Sunt sectoare din DN 76 unde lucrările se desfăşoară destul de bine şi care vor putea fi finalizate până la sfârşitul acestui an. Dar, sunt şi sectoare unde ritmul de lucru nu este cel satisfăcător pentru a atinge stadiile angajate de către antreprenori încă din luna ianuarie. Acolo punem presiune pe constructori pentru a urgenta execuţia astfel încât, până la finele anului, pe acest drum naţional să se poată circula în condiţii optime. Vreau ca angajamentul pe care ni l-am asumat împreună cu antreprenorii să fie dus la bun sfârşit”, a declarat Cătălin Homor, directorul CNADNR.

Cea mi mare problemă este pe lotul 3, cuprins între localităţile Ionești şi Vârfurile. Contractul de execuție lucrări aferent acestui sector a fost reziliat în data de 24.09.2015. Stadiul fizic de execuție al lucrărilor la data rezilierii a fost de 29.76%. După reziliere s-a luat decizia ca Proiectul Tehnic şi lucrările de execuţie pentru acest tronson să fie realizate în regie proprie de către CNADNR SA.

Iată stadiul celorlalte sectoare:
Ø DN 76, Lot 1 Soimuș – Brad: stadiul fizic 75%;
Ø DN 76, Lotul 2 Brad– Ionești: stadiul fizic 99%;
Ø DN 76, Lotul 4 Vârfurile – Ştei: stadiul fizic 55%;
Ø DN 76, Lotul 5, Ştei – Beiuş: stadiul fizic 60%.

LĂSAȚI UN MESAJ