Drumul către Sarmizegetusa Regia, închis, din nou!

90

Drumul care duce către situl UNESCO a fost închis, din nou. Ploile abundente din ultimele zile au umflat apele pârâului Valea Albă, care au săpat în acostamentul șoselei (foto), ceea ce a dus la surparea acestuia, lucru care s-a mai întâmplat și în 2016.

„Mâine, de la ora 10.00, se va întruni Comitetul pentru Situații de Urgență, pentru a lua măsurile cele mai bune, ca drumul să fie redat circulației. Drumul a fost închis pentru a nu pune în pericol viața turiștilor care urcă la Sarmizegetusa. Până ieri, se putea urca cu mașina, am fost acolo. Însă, s-a mai surpat un metru din terasamentul drumului și nu vrem să riscăm deloc. Problema a apărut cam la doi kilometri mai sus de postul de jandarmi. Până la cetate se poate ajunge doar pe jos, fiind de mers cam 4,5 kilometri”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

În vara anului 2016, la câteva luni de la finalizarea lucrărilor de modernizare, acostamentul durmului s-a rupt în mai multe locuri. Și în anii următori șoseaua s-a prăbușit pe alocuri, fiind nevoie de închiderea circulației. DJ 705 A, între Costești și situl arheologic Sarmizegetusa Regia, a fost modernizat în 2015 printr-un proiect finanțat din fonduri europene.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.