Drum nou între Hitiaș și Bacova! De acum se poate circula rapid pe asfalt proaspăt Foto-video

174

Șoferii care ciculă între localitățile timișene Hitiaș și Bacova au parte, de acum, de un drum modernizat. Lucrările au fost finalizate, astfel că șoseaua este mai largă, oferind asfalt fără gropi sau denivelări și permițând conducătorilor auto să circule fără griji cu 90 de km/h în afara localităților și cu 50 de km/h în comunele de pe traseu.

Un aspect foarte important este că, odată cu modernizarea drumului județean, au fost făcute și căi de acces pentru agricultorii care au terenuri în zonă.

Proiectul de investiții a cuprins mai multe categorii de lucrări, printre care: realizarea elementelor geometrice ale profilului transversal, reprofilarea șanțurilor de pământ existente și asigurarea continuității acestora prin intermediul podețelor existente și proiectate, montarea de parapeți de protecție, amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale și a acceselor la proprietăți, executarea lucrărilor de siguranță a circulației rutiere.

Astfel, prin modernizarea drumului județean s-a realizat o parte carosabilă supralărgită, necesară din cauza lăţimii insuficiente a structurii rutiere care exista.

Valoarea lucrărilor a fost de peste 8 milioane de lei și au fost modernizați 8,4 kilometri de drum. Banii au fost cheltuiți din bugetul Consiliului Județean Timiș, care a pregătit deja actele necesare pentru a deconta această sumă prin POR – Programul Operațional Regional.

LĂSAȚI UN MESAJ