Drama unui tată care şi-a ucis fiica de dragul vitezei. Cu cât conducea în momentul impactului năucitor

112

Un bărbat de 40 de ani din judeţul Iaşi a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat de ucidere din culpă. El are două victime pe conştiinţă, una dintre ele fiind fiica sa de patru ani.

Cristian Matei a fost condamnat, recent, de Judecătoria Paşcani, el fiind obligat să presteze şi muncă în folosul comunităţii. Accidentul provocat de el a avut loc pe 10 ianuarie 2018, la orele serii, atunci când bărbatul conducea un autoturism Ford Focus, dinspre Târgu Frumos înspre Iaşi.

Într-o curbă deosebit de periculoasă de pe raza comunei Bălţaţi, maşina condusă de Matei a lovit violent un Volkswagen Passat condus de un alt bărbat. În urma impactului, şoferul din Volkswagen a murit pe loc, iar soţia şi cele două fiice, de 4 şi 6 ani, ale lui Matei au fost rănite. Prima dintre minore a suferit răni mai grave şi a murit, ulterior, la spital. Potrivit motivării judecătorilor, Matei ar fi condus cu aproximativ 124-126 de kilometri la oră în momentul în care a avut loc impactul, carosabilul fiind umed şi lumina stradală inexistentă. Viteza maximă legală era de 50 de kilometri pe oră pe acel segment de drum.

“În urma cercetării la faţa locului, s-a mai stabilit că suprafaţa părţii carosabile avea o lăţime de 12 m, era acoperită cu asfalt bituminat, era umedă în momentul producerii evenimentului rutier şi nu prezenta denivelări sau declivităţi. Partea carosabilă era prevăzută cu câte o bandă de circulaţie pe sens şi un acostament consolidat, sensurile de mers fiind separate de un marcaj longitudinal simplu continuu, iar la locul comiterii faptei nu exista iluminat public”, au precizat judecătorii în motivare.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ