Dragan Petricevic a fost înjurat la Sfântu Ghoerghe

111

Fostul tehnician al Timișoarei, Dragan Petricevic, se află în centrul atenției după ce a ignorat imnul ”Ținutului Secuiesc” la meciul pe care Universitatea Cluj la susținut la Sf. Gheorghe.

Lumea baschetului a explodat miercuri după publicarea evenimentelor de la meciul de baschet feminin dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și Universitatea Cluj. Echipa oaspete pregătită de fostul idol al fanilor timișoreni, Dragan Petricevic, a fost înjurată și huiduită pe tot parcursul partidei.

Tehnicianul bosniac a fost considerat ”capul răutăților” de cei 1.500 de spectatori, Petricevic s-a făcut ”vinovat” de ignorarea imnului ”Ținutului Secuiesc”. Dragan și-a trimis elevele la încălzire imediat după intonarea imnului României fără să aștepte și obiceiul gazdelor de a asculta și imnul propriu.

“La Sf. Gheorghe se pune un steag al Tinutului Secuiesc peste toată tribuna si suporterii au pretentia ca echipele care vin în deplasare să stea în picioare așa cum au stat când s-a intonat imnul României și să asculte imnul Ținutului Secuiesc. Eu am hotărât ca fetele să își continue încălzirea după intonarea imnului României.

În regulamentul FRB se spune despre obligația sportivilor și a antrenorilor de a asculta imnul României în poziție de respect. Eu consider că fetele pe care le antrenez nu sunt obligate să stea în picioare și să asculte un imn care nu este oficial, care nu este de stat românesc. Trăiesc în România de 20 de ani, eu sânge de român nu am, dar jumătate din inimă îmi bate pentru România”, a mărturisit Dragan Petricevic publicației ziardecluj.ro.

Partida s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 93-57, echipa din Sfântu Gheorghe fiind și liderul întrecerii interne.

LĂSAȚI UN MESAJ