“Double win“ pentru Vlad Neaga în etapa a II-a de CN Supermoto

174

Vlad Neaga, cel mai tânăr sportiv titrat în Supermoto-ul românesc, legitimat la CS Dumbrăviţa, a participat sâmbătă şi duminică la Arad, la a doua etapă de Campionat Naţional de Supermoto. Ca și la prima etapă, la startul competiției au participat și cei mai buni doi piloți din Ungaria.

Sâmbătă, Vlad a dominat sesiunea de calificări obţinând cel mai bun timp – 56,662 s/tur.

Plecat din pole position, duminică, în prima manşă, Vlad a fost depăşit la start de cei doi piloţi din Ungaria. Imediat a reuşit să recupereze o poziţie dar din păcate în turul trei a căzut, pierzând timp preţios până la revenirea în cursă (circa 20 sec.)

Tot ce a urmat de aici a ţinut de domeniul spectacolului motociclist. Timp de opt ture, Vlad a reuşit, printr-o mobilizare şi voinţă exemplară, să ajungă al treilea, apoi în următoarele ture a recuperat al doilea loc, reuşind în ultimele trei tururi să revină în fruntea cursei, pe care a şi câştigat-o. Motivaţia lui Vlad de a reveni în cursa că învingător a fost atât de puternică, încât fiecare tur a constituit în sine un spectacol, dotat şi cu dramatism, care a ţinut spectatorii cu sufletul la gură.

Audienţa a apreciat întreg efortul, răsplătindu-l pe Vlad cu aplauze prelungite.

Manşa a II-a s-a anunţat şi ea interesantă, mai ales că unul dintre sportivii unguri a încercat din răsputeri să se ţină în plasa lui Vlad. Nu a avut nicio şansă să-i ţină piept campionului român, acesta distanțându-se vizibil şi câştigând fără probleme. La final, Vlad a fost urmat de Sandor Vermes (Ungaria), Benjamin Onodi (Ungaria) şi Sorin Trăistaru (Arici Supermoto).

Dublă victorie în această a două etapă pentru Vlad Neaga, actualul campion naţional de Supermoto şi primele puncte adunate în campionat. Va reamintim că Vlad Neaga, în prima etapă de campionat a fost forţat să abandoneze, din motive tehnice.

LĂSAȚI UN MESAJ