Două proiecte importante pentru Timișoara prind contur: bazinul semi-olimpic și terenul de rugby

96

Complexuile sportive ce urmează să fie construite în Timișoara încep să se contureze. Consilierii locali au aprobat în ședința de marți studiile de fezabilitate pentru complexele din Calea Șagului și Calea Buziașului.

În Calea Șagului se vor ridica două bazine, unul semi-olimpic acoperit și unul descoperit. Investiția se ridică la 60 de milioane de lei.

”În cadrul acestei investiții, conform PUZ aprobat prin HCL 252/2016 cu o valabilitate prelungită prin HCL 353/2019 până la data de 19.12.2022, se propune dezvoltarea infrastructurii de agrement a municipiului, prin costruirea unui complex compus în principal dintr-un bazin acoperit semi-olimpic, a unui bazin descoperit, a unui teren de sport multifuncțional, zone verzi, precum și realizarea branșamentelor la rețelele de utilități necesare funcționarii întregului complex sportiv”, aflăm din proiect. De asemenea, aici se vor amenaja 7 locuri de parcare.

În Calea Buziașului, în complexul care ar fi trebuit să fie deja gata, mai ales că a fost aprobat încă din 2016, se vor amenaja mai multe terenuri de sport, printre care și o arenă de rugby.

„Prin Planul Urbanistic Zonal “Zonă sportivăşi de agrement Calea Buziaşului”, CF nr. 407174, CF nr. 401108, CF nr. 433317, Timişoara, se doreşte dezvoltarea infrastructurii sportive şi de agrement, obiectiv de utilitate publică, prin introducerea în arealul studiat a unui teren de rugby prevăzut cu o capacitate de 5000 locuri în tribune, a unei baze sportive de înot compusă din bazin de înot acoperit şi bazin de înot în aer liber şi amenajarea spaţiului neconstruit ca spaţiu verde amenajat cu stabilirea orientărilor majore de reglementare, cu indicarea priorităţilor, a permisivităţilor şi a restricţiilor care se impun”, se arată în proiect.

Complexul sportiv de aici va avea o suprafață de 15.000 de metri pătrați.

LĂSAȚI UN MESAJ