Două miliarde de euro, aruncați pe fereastră de PSD și PNL. Cu acești bani am putea moderniza toate spitalele din țară

469

Deputatul USR Claudiu Năsui a publicat o situație a costurilor bugetare cu pensiile speciale, acestea ajungând la circa 0,8 miliarde de lei pe lună, deci vor atinge aproape 10 miliarde de lei pe tot anul 2020. El a cerut Guvernului desființarea sau impozitarea lor cu 90%.

“Să ne uităm în ianuarie și februarie 2020 cât am cheltuit pe pensii speciale. În total, peste 1,6 miliarde de lei din banii noștri luați prin taxe și impozite, s-au dus în pensii speciale. Pensii care nu respectă principiul contributivității, stabilite din formule speciale.

Dacă banii aceștia ar fi fost investiți în sistemul medical am fi fost într-o situație mai bună acum. Dar haideți să ne gândim cum ar putea arăta România, cum ar putea arăta spitalele noastre, dacă zecile de miliarde de lei cumulate de până acum în aceste pensii ar fi fost folosite pentru investiții sau pentru a ajuta economia“, a scris Năsui, pe Facebook.

Conform newsweek.ro, el a criticat PSD și PNl pentru faptul că n-au vrut să abroge aceste pensii. “Anul acesta, PSD și PNL au făcut tot ce au putut ca să blocheze desființarea pensiilor speciale. Au înlăturat proiectul USR din parlament prin comasarea sa cu un alt proiect al PNL, neconstituțional și care nu se atinge de 90% din pensiile speciale. Evident, acum acel proiect este blocat la CCR cu toate șansele să pice. Cât să spună „Noi am încercat”. Este fals. Nu au încercat, au jucat teatru“, a arătat deputatul USR.

LĂSAȚI UN MESAJ