Două mari artere din Timişoara ar putea fi lărgite. Chiar și așa, mașinile vor avea interzis!

715

Două mari străzi din Timişoara ar putea intra în şantier în această primăvară pentru a fi lărgite cu câte o bandă. Este vorba despre strada Cluj şi strada Arieş. Edilul şef vrea să le adauge încă o bandă de mers, dar nu pentru a beneficia de acest lucru şoferii de autoturisme din Timișoara.

Potrivit primarului Nicolae Robu, banda care s-ar adăuga pe Cluj şi Arieș va fi destinată excusiv transportului public, adică autobuzelor şi taximetrelor, şi va avea ca direcţie de mers sensul de la Michelangelo spre Spitalul Judeţean Timişoara.

Momentan se realizează un studiu de impact pentru a afla utilitatea şantierului, dar primarul crede că este importantă pentru fluidizarea traficului lărgirea celor două străzi. Întrebat cum îi va face pe alţi şoferi să nu folosească banda pentru transportul public, edilul şef se bazează pe bunul simţ al conducătorilor auto.

În urmă cu aproximativ 10 ani, pe mai multe străzi din Timişoara, precum Bulevardul Regele Carol I, strada Banatul sau Calea Șagului, s-au trasat benzi de circulaţie speciale pentrru autobuze şi troleibuze, dar nu au avut rezultate pentru că au fost folosite de toţi şoferii. Şi niciunul nu a fost amendat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ