Explozii la Bruxelles. Două la aeroport şi una la metrou. Cel puţin 11 morţi şi 25 de răniţi-VIDEO

382

UPDATE: Încă o explozie s-a înregistrat în această dimineaţă la Bruxelles. Deflagraţia s-a înregistrat la metroul Maelbeek, informează La Libre Belgique.

Chiar înainte de producerea celor două explozii au fost trase focuri de armă şi s-au auzit strigăte în arabă, transmite agenţia de presă Belga. Autorităţile au activat planul de catastrofă regională şi toate drumurile care duc spre aeroport sunt închise, inclusiv traficul feroviar spre şi dinspre aeroport care a fost închis.

Potrivit primului bilanţ oficial, anunţat de pompieriI belgieni, sunt 11 morţi şi 25 de răniţi. Potrivit Reuters, ar fi 13 morţi şi 35 de răniţi.

* * *

Două explozii puternice s-au produs în această dimineată pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Oficialii au decis imediat evacuarea aeroportului, iar traficul spre terminale a fost suspendat. Cel puţin 11 persoane au murit câteva zeci au fost rănite.

Preşedintele Klaus Iohannis, care a luat cuvântul în deschiderea reuniunii Francofoniei, care are loc la Bucureşti, a subliniat, în legătură cu evenimentul, necesitatea solidarităţii europene.

Media belgiene au relatat că legăturile feroviare cu aeroportul Zaventem au fost suspendate.

Cauza deflagrațiilor, care potrivit administrației aeroportului au avut loc în jurul orei locale 08:00 (07:00 GMT), nu este clară deocamdată.

Potrivit AFP, o primă explozie a fost auzită în zona de plecări a aeroportului, urmată la scurt timp de a doua deflagrație. Numeroase persoane au fost văzute când părăseau aeroportul abandonându-și bagajele.

Corespondentul canalului de televiziune Sky News, Alex Rossi, aflat la aeroportul Zaventem, a declarat că a auzit ‘două explozii foarte, foarte puternice’.

”Am simțit clădirea mișcându-se. Erau praf și fum peste tot”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.