Două cutremure puternice au avut loc în Italia. Cel puțin șase persoane au murit-VIDEO

541

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,2 grade, a avut loc miercuri dimineață, în Italia. Conform CNN, seismul a avut loc la circa 10 kilometri de orașul Norcia, la ora 03:36, ora locală.

Seismul a fost resimțit la Roma.

După aproximativ o oră, un al doilea seism, de 5,5 grade, a fost înregistrat la doar patru killometri distanță de Norcia.

BBC anunță că sunt șase morți, iar în Amatrice a avut loc și o alunecare de pământ. Mai multe poduri sunt în pericol să se prăbușească.

Institutul de Geologie din Statele Unite (USGS) a estimat că pagubele vor fi mari și este posibil să fie înregistrate multe victime.

„Per total, populația din regiune locuiește în structuri care reprezintă un mix între clădiri vulnerabile și clădiri rezistente la cutremure”, au explicat specialiștii de la USGS.

Agenția italiană ANSA a anunțat că mai multe clădiri au fost avariate în zona orășelului Ascoli Piceno, la est de Norcia. Au fost făcute mai multe apeluri la pompieri pentru o intervenție și în zona Umbria.

Primarul din orășelul Amatrice a declarat public că “foarte mulți oameni sunt îngropați sub dărâmături” și că “orașul nu mai există”, conform Guardian.

Italia a fost lovită de mai multe ori, în ultimii ani, de cutremure puternice. În mai 2012, o pereche de cutremure în nordul Italiei a lăsat zeci de victime în urmă. În aprilie 2009, un cutremur cu magnitudinea de 6,3 din centrul Italiei, a lăsat în urma sa 295 de decese.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ