Două candidaturi pentru Liga Națională

49

Week-end important pentru baschetul timișorean. Ziua de duminică ar putea să aducă două promovări pentru reprezentantele municipiului de pe Bega. SCM Timișoara și BC Timba au parte de ultimele lupte decisive înaintea accederii în primul eșalon.

Fetele SCM-ului au norocul de a susține bătăliile decisive pe teren propriu. Adversare le vor fi CSU Alba Iulia, Rapid București și Agronomia București. Turneul se joacă de vineri și până duminică, pe parchetul de la Constantin Jude. Gazdele înfruntă pe rând Alba Iulia (vineri, ora 19,30), Rapid București (sâmbătă, ora 19,30) și Agronomia (duminică, ora 15,30) și au nevoie de cel puțin două succese pentru a-și apropia unul dintre cele două locuri promovabile.

Venite de pe locul trei la finalul stagiunii, trupa lui Vera Găvrilă este în creștere evidentă de formă după ce lotul începe să se omogenizeze și efectele transferurilor își arată roadele.

Turneul masculin de promovare va avea loc la București, în aceeași perioadă, în Arena de Baschet. Careul de ași este alcătuit din BC Timba, CN Aurel Vlaicu București, Politehnica Iași și Cuza Sport Brăila. Meciurile ”urșilor” vor fi transmise în direct pe canalele DigiSport. Vineri, ora 17,45, cel cu Brăila, sâmbătă, ora 17,45, cel cu Iașiu, respectiv duminică, ora 20, cel cu Aurel Vlaicu. Băieții conduși de Bogdan Murărescu au încheiat pe poziția a treia faza semifinală însă vor avea la turneul final serviciile experimentatului Branko Cuic.

În cazul unor rezultate dorite la aceste turnee, Timișoara ar putea avea din nou trei prim-divizionare, situație care s-a mai repetat timp de trei sezoane, în perioada anilor 2012-2015.

LĂSAȚI UN MESAJ