Două adolescente, aflate în evidența serviciului de asistență socială, s-au aruncat împreună de la etajul 13 al unui bloc. Ce a dus la gestul extrem

53

Două fete de 15 și 17 ani din Bălți, Republica Moldova, s-au aruncat de la etajul 13 al unui bloc. Tinerele nu au avut nicio șansă de supraviețuire. Cele două erau în evidența serviciului de asistență socială din oraș. Ambele fete au lăsat bilete de adio.

Potrivit poliției, cadavrele celor două tinere au fost găsite lângă scara unui bloc de locuințe din Bălți, dar în care niciuna dintre victime nu locuia.

Adolescenta de 17 ani chiar locuia la Centrul de plasament temporar a copiilor în situație de risc „Drumul spre casă”, din Bălți, unde primea și consiliere psihologică, iar cealaltă adolescentă, de 15 ani, locuise acolo în luna aprilie a acestui an.

Cele două adolescente au ajuns la Centru din cauza conflictelor pe care le aveau cu părinții. Fata de 15 ani a stat acolo o singură lună, în aprilie 2020, iar cea de 17 ani locuia acolo din luna aprilie până în prezent. De dimineață, fata a plecat la cursurile de frizer pe care le urma, afirmă asistenta socială, potrivit Jurnal.md.

Din cauza relațiilor tensionate cu părinții, adolescenta de 17 ani locuia la centru. Potrivit asistenței sociale, în perioada în care locuia acasă fata mai avut tentative de suicid.

Adolescenta de 15 ani a locuit la Centrul de plasament doar o lună, în aprilie. Ambele fete au lăsat biletele de adio, dar niciuna dintre ele nu a menționat motivul pentru care și-au pus capăt zilelor.

În unul dintre bilețele, una dintre adolescente își cere iertare de la mama sa și îi spune că o iubește. În cel de-al doilea bilet de adio, una dintre fete își cere iertare de la cineva pe care nu a reușit să-l scoată din pușcărie.

Acum urmează ca poliția să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

sursa – gandul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ