Diferenţa enormă între plămânii unui bolnav COVID nevaccinat şi cei ai unui vaccinat

46

Un medic din SUA şi-a propus să arate cu ajutorul radiografiilor pulmonare de la doi pacienţi COVID-19 care este diferenţa dintre o persoană vaccinată şi una nevaccinată, atunci când ambele se infectează cu tulpina Delta. Medicul american a explicat că şi cei vaccinaţi pot face forme uşoare de COVID-19, însă pe cei nevaccinaţi îi aşteaptă saloanele de terapie intensivă.

Dr. Faheem Younus, medic la Upper Chesapeake Healthm Universitatea din Maryland, SUA, este specializat în medicină internă şi boli infecţioase. Acesta a publicat pe contul său de Twitter, pentru comparaţie, două radiografii: una care arată plămânii unui pacient COVID-19 nevaccinat, ai cărui plămâni sunt afectaţi de boală, iar alta a unui pacient COVID-19 vaccinat, care a dezvoltat o formă uşoară şi ai cărui plămâni prezintă un contur regulat.    Plămânii pacientului nevaccinat aproape că nu se observă în radiografie, dar ce se poate vedea sunt electrozii pe care îi are lipiţi pe piept, semn că radiografia a fost făcută în timp ce pacientul era conectat la aparate, probabil pe un pat de terapie intensivă.

„Da, puteţi să vă îmbolnăviţi de COVID-19 dacă v-aţi vaccinat, dar de obicei este vorba despre o formă uşoară”, este comentariul lui dr. Faheem Younus care însoţeşte fotografia.   Medicul de la UCH explică şi evoluţia pandemiei cu tulpinile de anul trecut, centralizată de WorldOmeters.info pe baza datelor din întreaga lume. Dr. Faheem Younus scrie că virusul a avut nevoie de mai bine de 300 de zile pentru a se răspândi la primele 50 de milioane de cazuri, de 80 de zile pentru a-şi dubla numărul de infectări (100 de milioane). De la această cifră, tulpinile de anul trecut ale SARS-CoV-2 au avut nevoie de câte trei luni pentru a creşte numărul de infectări cu 50 de milioane.

Mai multe detalii, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ