Dosarul unor lucrători de poliție, trimis în instanţă. Acuzaţii de mită pentru a nu aplica sancțiuni

78

Procurorii timişeni au finalizat cercetările într-un caz de luare de mită, în care au fost implicaţi tot oameni ai legii: este vorba despre lucrători de poliție. Cinci persoane au fost trimise, în acest caz, în judecată, pentru fapte petrecute în urmă cu un an.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dat detalii despre acest caz. Cei trimişi în judecată sunt Alexandru Mihăiţă Cătană, Sever Florin Stan, Nicolae Gabriel Soare, Cristian Gabriel Drăguţ şi Aurel Rogojinaru.

„În perioada noiembrie — decembrie 2014, în calitate de lucrători de poliție cu atribuții în constatarea și sancționarea contravențiilor, inculpații au pretins sau primit bani sau alte foloase, ori au acceptat promisiuni de bani sau alte foloase de la anumite persoane la care au constatat că au săvârșit contravenții, în special la regimul circulației pe drumurile publice, pentru a nu le aplică sancțiunile prevăzute de lege și pentru a nu lua măsurile legale”, se arată în rechizitoriu.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Timiș.

Această etapă a procesului penal reprezintă, spun procurorii instanţei supreme, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ