Dosarul poliţiştilor şpăgari: unul a fost achitat, unul face închisoare, trei vor munci la „spaţii verzi”

687

Tribunalul Timiş a finalizat dosarul poliţiştilor şpăgari de la Secţia 1 din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara. Unul singur va face închisoare, unul a fost achitat, iar trei vor face muncă în folosul comunităţii.

Agentul Stan Sever Florentin a scăpat basma curată, deşi a fost trimis în judecată pentru două acte materiale de luare de mită, judecătorul cauzei considerând că anchetatorii nu au adus probe concludente în sprijinul acuzaţiilor de corupţie.

În cazul lui Cătană Alexandru Mihăiţă, judecătorul a considerat că 6 din cele 11 şpăgi nu au fost suficient dovedite, astfel că a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

Ceilalţi trei agenţi de poliţie acuzaţi în dosar, Soare Nicolae Gabriel, Drăguţ Cristian Gabriel şi Rogojinaru Aurel, au fost condamnaţi la câte 3 ani de închisoare, însă executarea pedepsei a fost suspendată sub supraveghere pe un termen de 4 ani. Ca pedeapsă accesorie, cei trei au fost obligaţi să execute muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Timişoara sau SC Horticultura SA, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare. De asemenea, ca o garanţie a îndreptării, agenţii vor urma un curs de pregătire cu tema „Etică, integritate şi deontologie profesională a funcţionarilor publici”.

Hotărârea instanţei poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Cei cinci agenţi de la Secţia 1 Poliţie Timişoara au fost trimişi în judecată pentru luare de mită în formă continuată. Ei au pretins şi primit bani sau alte foloase pentru a nu aplica sancţiunile prevăzute de lege, de la persoane care au săvârşit contravenţii, în special la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ