6.2 C
Timișoara
sâmbătă 27 aprilie 2024

Dosare de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți decedați la secția ATI COVID

Dosare de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți care au murit la secția ATI COVID a spitalului județean Sibiu. Un fost asistent din spital a acuzat în luna martie că pacienții respectivi ar fi decedat după ce au fost legați de pat și sedați cu substanțe extrem de puternice. Din cercetările Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a rezultat că bolnavii nu au fost omorâți cu intenție, dar există posibilitatea ca ei să-și fi pierdut viața în urma unor neglijențe medicale. Procurii vor continua astfel cercetările pentru infracțiunea de ucidere din culpă.

Procurorii nu au exclus posibilitatea ca decesele din ATI Sibiu să fi survenit ca urmare a unor neglijenţe medicale, astfel că s-a decis disjungerea a 13 dosare noi, pentru fiecare pacient decedat și continuarea cercetărilor pentru ucidere din culpă, după ce un cadru medical a spus: „Și eu am ucis”.

Procurorii sibieni s-au autosesizat în 8 martie, după ce apariția unui articol în publicația locală „Turnul Sfatului”, în care un fost angajat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, din secţia de Terapie Intensivă, a povestit, sub protecţia anonimatului, că în ATI au fost omorâţi oameni în stare gravă, cu COVID-19, şi că el însuşi a ucis.

Procurorii au reținut faptul că personalul medical din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu – secţia ATI dedicată bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, „cu intenţie nu administrează tratamentele corespunzătoare afecţiunilor pe care persoanele internate pe secţia respectivă le au, ci le administrează doar anestezice şi sedative, aspect care duce la moartea marii majorităţi a pacienţilor astfel trataţi”.

Un fost angajat de la ATI a povestit că pacienţi în stare gravă au fost legaţi de mâini şi de picioare, ignoraţi de cadrele medicale, sedaţi, astfel că au murit sufocaţi

„Din materialul probator administrat în cauză nu a rezultat că pacienţii internaţi pe secţia ATI Covid a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au decedat ca urmare a unor acţiuni săvârşite cu intenţie directă sau indirectă de personalul medical al acestei instituţii. Întrucât, din materialul probator administrat până în prezent, nu a fost exclusă posibilitatea ca aceste decese să fi survenit ca urmare a unor neglijenţe medicale, prin ordonanţa din data de 2 decembrie 2021 procurorul de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei sesizate din infracţiunea de omor calificat în infracţiunile de ucidere din culpă”, au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Prin aceeaşi ordonanţă, s-a dispus disjungerea şi formarea unui număr de 13 dosare, câte unul pentru fiecare pacient decedat pentru care în cauză s-a formulat plângere penală.

Procurorii mai spun că în dosarele noi formate se vor efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, conform competenţei.

Fost angajat de la Terapie Intensivă COVID, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a povestit că pacienţi în stare gravă cu COVID-19 au fost legaţi de mâini şi de picioare, ignoraţi de cadrele medicale, sedaţi, astfel că au murit sufocaţi.
Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Următorul pas pentru tranziția Timișoarei spre energie verde

Primăria Municipiului Timișoara continuă procedurile necesare pentru tranziția la energia verde în termoficare, prin intermediul unui nou serviciu. Astfel, Serviciul Public de Interes Local...

Președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis, și-a depus candidatura la președinția Consiliului Județean Timiș din partea Alianței PSD-PNL | FOTO-VIDEO

Președintele Camerei Deputaților și șef al PSD Timiș, Alfred Simonis, și-a depus, vineri, candidatura la președinția Consiliului Județean Timiș din partea Alianței PSD-PNL la...

Citește și :